to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:35 | 05.04.2023

Πολιτική

Σάλος για την ξαφνική τροπολογία-απειλή κατά μελών Ανεξάρτητων Αρχών - Στοχοποίηση Ράμμου βλέπουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Φωτογραφική διάταξη κατά μελών Ανεξάρτητων Αρχών «κρύβει» η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Εσωτερικών - «Φυτευτό» από το Μαξίμου το άρθρο, σύμφωνα με πληροφορίες


Προεκλογικές απειλές κατά της ΑΔΑΕ περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠΕΣ που κατατέθηκε σήμερα (5/4) στη Βουλή και με το οποίο θα πέσει η αυλαία του νομοθετικού έργου της παρούσας Βουλής.

Συγκεκριμένα, στο άρθρο 43, το οποίο δεν ήταν αναρτημένο στη διαβούλευση, προβλέπεται πως τα μέλη των ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να αντιμετωπίζουν ευθύνες «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Ολόκληρη η διάταξη του άρθρου 43 αναφέρει «ευθύνονται μόνο έναντι του ελληνικού Δημοσίου για πράξεις ή παραλείψεις τους από δόλο ή βαρεία αμέλεια, (β) δεν εξετάζονται, ούτε διώκονται ποινικά για πράξεις ή παραλείψεις τους, για έκφραση γνώμης, υποβολή εισήγησης, πρόταση που διατύπωσαν ή απόφαση που έλαβαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους».

Η εν λόγω διάταξη «φωτογραφίζει» τα μέλη της ΑΔΑΕ και δη τον Χρήστο Ράμμο, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποκάλυψη του πολύκροτου σκανδάλου των υποκλοπών.

Μάλιστα, προβλέπεται πως η νομική εκπροσώπηση των μελών ανεξάρτητης Αρχής που παραβίασαν τον απόρρητο των πληροφοριών θα καλύπτεται από ίδια έξοδα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση έρχεται λίγες μέρες μετά τη θέσπιση του ακαταδίωκτου στα μέλη της επιτροπής που θα διερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος στα Τέμπη, ενώ είχε προηγηθεί η ίδια ευνοϊκή ρύθμιση για τραπεζίτες και επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει καμιά σχέση με το συγκεκριμένο άρθρο, το οποίο πήγε «φυτευτό» από το Μαξίμου.

Στοχοποίηση και απειλές στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ βλέπουν οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο πρωθυπουργός, «τρέμοντας κάθε είδους αποκάλυψη για τη δράση τους στην υπόθεση των υποκλοπών, όχι τυχαία διατηρεί και επισείει ως απειλή τη δυνατότητα ποινικής δίωξης για πράξεις παραβίασης απορρήτου ακόμη κι αν όταν έχουν γίνει από αμέλεια», αναφέρει η δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Θεοφίλου Ξανθόπουλου:

Αναλυτικά: «Μία ημέρα μετά την παρέμβαση του Ευρωπαίου Εισαγγελέα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και το Predator, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την χυδαία επιχείρηση φίμωσης συγκεκριμένων Ανεξάρτητων Αρχών.
Δεν έφτανε μόνο η στοχοποίηση και οι απειλές κατά του προέδρου της ΑΔΑΕ κ. Ράμμου.
Δεν έφτανε μόνο η προσπάθεια απομάκρυνσης και του κ. Μενουδάκου της ΑΠΔΠΧ και του κ. Ράμμου της ΑΔΑΕ.
Ο κ. Μητσοτάκης σε άσχετο νομοσχέδιο συμπεριέλαβε διάταξη που υποτίθεται ότι αφορά θέσπιση ενός ακόμα ακαταδίωκτου, αυτή τη φορά σε σχέση με συγκεκριμένες συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες αρχές και το προσωπικό τους. Όμως, τρέμοντας κάθε είδους αποκάλυψη για τη δράση τους στην υπόθεση των υποκλοπών, όχι τυχαία διατηρεί και επισείει ως απειλή τη δυνατότητα ποινικής δίωξης για πράξεις παραβίασης απορρήτου ακόμη κι αν όταν έχουν γίνει από αμέλεια.
Ο κ. Μητσοτάκης μάταια παλεύει να καλύψει τα ίχνη του εγκλήματος. Στις 21 Μάη τελειώνει η συγκάλυψη και έρχεται η αλήθεια».

«Γιατί μόνο αυτή η παραβίαση και όχι και άλλες παραβιάσεις;», αναρωτιούνται από τη μεριά τους οι τομεάρχες Εσωτερικών της Κ.Ο., Κώστας Ζαχαριάδης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης και αναφέρουν:

«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με εισηγητή τον κ. Βορίδη, συμπεριέλαβε στο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΕΣ, εμβόλιμα και χωρίς να έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση, άρθρο, με το οποίο προβλέπεται πως τα μέλη των συνταγματικά κατοχυρωμένων Ανεξάρτητων Αρχών δύνανται να διώκονται «αν ενήργησαν με δόλο ή παραβίασαν το απόρρητο των πληροφοριών και στοιχείων που περιήλθαν σε γνώση τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους». Προφανώς οι εκ δόλου ενέργειες δύνανται να διώκονται, η παραβίαση του απορρήτου των πληροφοριών πώς ακριβώς συνδέεται όμως με τις εκ δόλου τελεσθείσες πράξεις; Και γιατί μόνο αυτή η παραβίαση και όχι και άλλες παραβιάσεις;

Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για διάταξη που «φωτογραφίζει» απειλώντας τον επικεφαλής της ΑΔΑΕ, κ. Χρήστο Ράμμο, καθώς και στελέχη της ΑΔΑΕ, γιατί έκαναν το καθήκον τους προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στη ντροπιαστική για τη χώρα υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών, που πλήγωσε και συνεχίζει να πληγώνει την Δημοκρατία στην χώρα. Υπόθεση για την οποία η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς. Προσπαθούν να τους τιμωρήσουν και να τους φοβίσουν, επειδή λειτούργησαν σύμφωνα με την συνταγματική επιταγή.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το καθεστώς Μητσοτάκη δεν συγχωρεί αυτούς που υπερασπίζονται τους θεσμούς και τη Δημοκρατία απέναντι στις εκτροπές του. Στην τελευταία νομοθετική του πρωτοβουλία, προτού οι πολίτες το στείλουν στο σπίτι του, αποφάσισε να αναβιώσει σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω στο μετεμφυλιακό κράτος της δεξιάς, στο κράτος των διώξεων και της τρομοκρατίας

Ό,τι κι αν κάνουν ο πολιτικός χρόνος έχει τελειώσει. Η δημοκρατική, διαφανής και θεσμική λειτουργία της χώρας αποκαθίσταται με την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου, με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)