to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:54 | 27.06.2023

Πολιτική

Θα «ψηφιοποιήσει» το υπ. Παιδείας ο Πιερρακάκης - Γενικόλογες αναφορές σε επιδίωξη συγκλίσεων για τις αλλαγές

Ο πρώην υπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης συνέχισε το... ψηφιακό τροπάρι αναλαμβάνοντας το τιμόνι του υπ. Παιδείας. Χωρίς να δώσει κάποιο άλλο σαφές στίγμα, είπε ότι έχει στόχο η Παιδεία να αποτελέσει «πεδίο συγκλίσεων και συναινέσεων», ενώ είπε ότι «όπου γίνουν μεγάλες τομές, θα γίνουν με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο και με διαβούλευση


(φωτ. Eurokinissi)

Με το ευφυολόγημα «θέλουμε τα παιδιά λιγότερο σαν σκληρούς δίσκους και περισσότερο ως επεξεργαστές» ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα ως Υπουργός Παιδειας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ο Κυριάκος Πιερρακάκης, νωρίτερα σήμερα, Τρίτη.

Ο νέος υπουργός είπε ότι στις βασικές προτεραιότητές του θα είναι η πλήρης ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του υπουργείου και η μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς «θα γίνει το πρώτο πλήρως ψηφιοποιημένο υπουργείο», ενώ πρόσθεσε ότι «εδώ θα κριθούν όλα για τις επόμενες δεκαετίες», καθώς είναι το «κατεξοχήν υπουργείο που αναφέρεται στο μέλλον, επενδύει για το μέλλον, χρίζει το μέλλον και συνομιλεί με το μέλλον».
Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι αποτελεί στόχο η Παιδεία να αποτελέσει πεδίο συγκλίσεων και συναινέσεων, καθώς και ότι κάθε μέρα να γίνεται και μια μικρή αλλαγή που θα βελτιώνει τη ζωή των συντελεστών της εκπαίδευσης. «Όπου γίνουν μεγάλες τομές, θα γίνουν με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο και με διαβούλευση», είπε, για να προσθέσει πως «πάντως, θα κάνουμε περισσότερα από όσα θα υποσχεθούμε».

Υπενθυμίζεται, ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας αποτελείται -εκτός του κ. Πιερρακάκη- από τις υφυπουργούς Παιδείας, Ζέττα Μακρή και Δόμνα Μιχαηλίδου και τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Οικονόμου.

Οι υφυπουργοί στις ομιλίες τους δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν τον Κυριάκο Μητσοτακη, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό τους και υπογράμμισαν την «ήδη καλή» συνεργασία μεταξύ των μελών της ηγεσίας του υπουργείου.

Με πληροφορίεςς από ΑΠΕ_ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)