to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:45 | 08.01.2024

Πολιτική

Στον κόσμο τους: Επιμένει στις ομοφοβικές του απόψεις ο Βορίδης - «Δεν υπάρχουν κακές ειδήσεις στην Ελλάδα» (βίντεο)

Το τερμάτισε ο αντ΄αυτού - Όλα βαίνουν καλώς στη χώρα και αυτό δημιουργεί την ανάγκη αναζήτησης ζητημάτων, υποστήριξε


Την άποψη ότι όλα βαίνουν πρίμα στην Ελλάδα και το ενδεχόμενο ψήφισης νόμου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θα δημιουργήσει ζητήματα και διαιρέσεις, υποστήριξε ο δεδηλωμένα πολέμιος της ισότητας στον γάμο, Μάκης Βορίδης.

Ο υπουργός Επικρατείας και αντ΄αυτού του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το τερμάτισε αφού υποστήριξε ότι στην Ελλάδα λόγω της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα - από την οικονομία, τη μεταρρύθμιση του κράτους μέχρι τα εισοδήματα των πολιτών, την Άμυνα και το μεταναστευτικό - «δεν υπάρχουν κακές ειδήσεις» και ότι «η έλλειψη κακών ειδήσεων γιατί δεν έχουμε πια κακές ειδήσεις στην Ελλάδα δημιουργεί την ανάγκη αναζητήσεως διαιρέσεων, ζητημάτων».

Ο Μάκης Βορίδης επανέλαβε ότι διαφωνεί με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, δεν απάντησε στο τι θα κάνει καθώς δεν νοείται υπουργός κυβέρνησης να καταψηφίζει νομοσχέδιο και αρκέστηκε να πει ότι το θέμα το χειρίζεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ίδιος θα προσδιορίσει το περιεχόμενο του νομοσχεδίου και τον χρόνο που θα εκδηλωθεί η νομοθετική πρωτοβουλία.

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σχέδιό του ο Μητσοτάκης

Στο μεταξύ, τη δημόσια συζήτηση για το ζήτημα των ομόφυλων ζευγαριών αναμένεται να ανοίξει εκ νέου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της ΕΡΤ, ξεκαθαρίζοντας τι μέλλει γενέσθαι ως προς το θέμα της ισότητας στο γάμο, δηλαδή την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια, που προκαλεί αντιδράσεις από την σκληρή και ομοφοβική (ακρο)δεξιά εντός και εκτός ΝΔ.

Την Τετάρτη 10/1 ο πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στον Γιώργο Κουβαρά στην ΕΡΤ και, μεταξύ άλλων, θα δηλώσει τι θα κάνει. Αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ να φέρει ένα νομοσχέδιο στη Βουλή σύντομα, το οποίο θα προβλέπει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε ένα ομόφυλο ζευγάρι, που σήμερα ήδη έχει ένα ή περισσότερα παιδιά, θα μπορεί να αναγνωριστεί ως κηδεμόνας και ο άντρας ή η γυναίκα που δεν είναι ο βιολογικός γονιός του παιδιού.

Αυτό που δεν θα αναγνωρίζει ως δικαίωμα το νομοσχέδιο στα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών, είναι η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας.

Έτσι, ο άνδρας ή ένα ζευγάρι ανδρών δεν θα μπορεί να αποκτήσει παιδί μέσω παρένθετης μητέρας. Όμως, θα μπορεί να υιοθετήσει. Αυτό άλλωστε, το δικαίωμα της υιοθεσίας, αναγνωρίζεται στη χώρα μας από το 1946 σε μόνους άντρες και προστατεύεται και από το Σύνταγμα, αλλά βέβαια στην Ελλάδα τόσο οι όροι αυτοί καθ’ αυτοί της υιοθεσίας είναι πολύ αυστηροί, αλλά και τα προς υιοθεσία παιδιά λίγα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)