to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:05 | 06.09.2014

Πολιτική

Σαμαράς στη ΔΕΘ: Αοριστολογία, κινδυνολογία και ενέσεις αισιοδοξίας - ΣΥΡΙΖΑ: Συνέχιση των μνημονίων με ακόμα μεγαλύτερο κόστος

Φοροελαφρύνσεις που είναι αβέβαιο αν τελικά υλοποιηθούν εξήγγειλε από το συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», αμέσως μετά τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, ο Α. Σαμαράς - «Δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι έχει καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λαός» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ


Διαβάστε σχετικά: Αποκλεισμένη η ΔΕΘ για χάρη του Σαμαρά - Πενταπλός έλεγχος (!) για την είσοδο στο «Ι. Βελλίδης» // Οι διαδηλώσεις στη ΔΕΘ (συνεχής ενημέρωση)

Την ώρα που το χρέος όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά αυξάνεται εξαιτίας της  πολιτικής της λιτότητας, ο Α. Σαμαράς εξήγγειλε ότι η Ελλάδα θα πάρει τους επόμενους μήνες «επίσημη πιστοποίηση ότι το χρέος είναι βιώσιμο», «παρά το γεγονός ότι παραμένει σε υψηλά επίπεδα». Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στα εγκαίνια της 79η ΔΕΘ (παρακάτω διαβάστε τις αντιδράσεις κομμάτων και φορέων), εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις που είναι αβέβαιο αν τελικά υλοποιηθούν.  Παραδέχτηκε ότι έγιναν «λάθη» με τον ΕΝΦΙΑ, τα «οποία όμως διορθώνονται» και ανακοίνωσε ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2015 θα υπάρξει πρόβλεψη για μείωση κατά 30% του ειδικού φόρου θέρμανσης, αλλά και για μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, ενώ προανήγγειλε πρόβλεψη και για τις δόσεις εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Προσπαθώντας να περάσει το επικοινωνιακό στην ουσία του, μήνυμα αποφασιστικότητας της κυβέρνησής του αλλά και απαρχής εξόδου από τα μνημόνια, ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ανέφερε πως «η Ελλάδα σηκώνεται στα πόδια της, πληγωμένη, αλλά σηκώνεται, δεν κοιτάει πια πίσω στο χθες, που τόσο μας πλήγωσε, κοιτάει στο αύριο, στη νέα Ελλάδα, από τη διαρκή κατρακύλα στη διαρκή άνοδο». Στο πλαίσιο των αναμενόμενων «Θα» προανήγγειλε ότι θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση των συντάξεων, ώστε αυτή να επιτυγχάνεται «με το πάτημα ενός κουμπιού», ενώ υποσχέθηκε άμεση αποκατάσταση των ενστόλων, με σημαντικές αυξήσεις, όσο επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι για πρώτη φορά το πρόσημο της οικονομίας θα είναι θετικό, το τελευταίο τρίμηνο του 2014, ύστερα από 34 τρίμηνα, και παρουσίασε έναν «οδικό χάρτη» για την πορεία της χώρας, με «μόνο όπλο την αλήθεια» όπως είπε. Μάλιστα, στράφηκε εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι είχε επενδύσει στην καταστροφή της χώρας και κάνοντας λόγο για «ρεσιτάλ λαϊκισμού» (πληροφορίες: efsyn.gr, Ναυτεμπορική).

«Ο πρωθυπουργός των δανειστών προσέφυγε στη γνωστή συνταγή των ενέσεων αισιοδοξίας και των ψεμάτων, σε μια χώρα που αιμορραγεί από τα μνημόνια και τη λιτότητα ενώ δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη που να δείχνει ότι έχει καταλάβει σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ελληνικός λαός» σημειώνει μεταξύ άλλων ο ΣΥΡΙΖΑ. «Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα μνημόνια θα τελειώσουν μαζί με τον κ. Σαμαρά. Και από αυτό δεν τον σώζει τίποτα και κανένας» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (διαβάστε αναλυτικά).

Οι αντιδράσεις στην ομιλία Σαμαρά:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)