to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 05.03.2014

leftist

Πολιτική

Η Χρυσή Αυγή ενώπιον του νόμου, όχι εκτός νόμου

Oι αναγκαίες διώξεις κατά των ναζί επ’ ουδενί πρέπει να συνδεθούν με πολιτικές σκοπιμότητες ή παραβιάσεις του Συντάγματος


Η Χρυσή Αυγή είναι μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση. Όσα αποκαλύπτει η δικαστική έρευνα το τελευταίο διάστημα, έρχονται να επιβεβαιώσουν πλήρως τις καταγγελίες που εδώ και πολλά χρόνια έκαναν το αντιφασιστικό κίνημα και η ριζοσπαστική Αριστερά . Καταγγελίες στις οποίες κώφευαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, περιβάλλοντας τους ναζί με προκλητική ασυλία.

Το έγκλημα δεν αποτελεί μόνο τον σκληρό ιδεολογικό πυρήνα του ναζιστικού μορφώματος, αλλά την καθημερινή «πολιτική» πρακτική της. Οι δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες και αντιφασίστες είναι μέρος της χρυσαυγίτικης ρουτίνας, όχι κάποιες παρεκκλίσεις μεμονωμένων μελών της. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή που άρχισαν οι διώξεις κατά των χρυσαυγιτών, ελαχιστοποιήθηκαν τα ρατσιστικά εγκλήματα.

Κατά συνέπεια, οι διώξεις κατά των χρυσαυγιτών δεν είναι απλά δικαιολογημένες. Είναι επιβεβλημένες τόσο από το γράμμα του νόμου όσο κι από το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Με τον Μιχαλολιάκο στη φυλακή ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος.

Ωστόσο, οι αναγκαίες διώξεις κατά των ναζί επ’ ουδενί πρέπει να συνδεθούν με πολιτικές σκοπιμότητες ή παραβιάσεις του Συντάγματος και των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων. Το τελευταίο διάστημα πληθαίνουν οι διαρροές στα ΜΜΕ  για ενσωμάτωση των διώξεων στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Όσο και αν  τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ  εκφράζουν την πίστη τους στην ανεξαρτησία και την αμεροληψία της Δικαιοσύνης, η κοινή γνώμη παραμένει καχύποπτη. Επομένως, πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη προσοχή για να μη σταλούν τα λάθος μηνύματα που θα τροφοδοτήσουν εκ νέου το ναζιστικό μόρφωμα. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση.

Οι δε διατάξεις του Συντάγματος  και τα δικαιώματα των κατηγορουμένων πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού. Το διακύβευμα δεν είναι μόνο το να μη δοθεί χώρος στη χρυσαυγίτικη προπαγάνδα για να παρουσιάσει τους εγκληματίες ως θύματα πολιτικών διώξεων.  Το βασικό είναι να επιβεβαιωθεί έμπρακτα ότι η δημοκρατία διασφαλίζει τα δικαιώματα όλων των κατηγορούμενων και δεν τα θυσιάζει στο βωμό των όποιων πολιτικών σκοπιμοτήτων. Η παραμικρή έκπτωση απ’ όσα ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Κατά συνέπεια, από τη στιγμή που το Σύνταγμα δεν προβλέπει κάποια σχετική διαδικασία, η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να τεθεί εκτός νόμου. Οι χρυσαυγίτες πρέπει να τεθούν ενώπιον του νόμου για τις εγκληματικές πράξεις οι οποίες τους αποδίδονται.

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)