to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 02.09.2014

leftist

Πολιτική

Γιώργο, γερά να πέσει η Δεξιά

Αν και ο πήχης έχει ανέβει ψηλά μετά τη εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην Αμφίπολη σε ρόλο βετεράνου Ιντιάνα Τζόουνς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι φίλοι του Γιώργου άνοιξαν χτες ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του πολιτικού υπερρεαλισμού.


Σε μια χώρα στην οποία η πολιτική μεταφυσική συνιστά στοιχείο της καθημερινότητας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να κάνει κανείς κάτι τόσο εξωφρενικό που να προκαλέσει γενική εντύπωση. Το εξαιρετικά δύσκολο εγχείρημα το έφεραν χτες σε πέρας μέλη του ΠΑΣΟΚ και φίλοι του Γιώργου του Παπανδρέου (απ’ ό,τι φαίνεται οι δύο ιδιότητες δεν ταυτίζονται πλέον) που στην εκδήλωση του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου βροντοφώναξαν το σύνθημα «Γιώργο, γερά να πέσει η Δεξιά», αφήνοντας άφωνο το πανελλήνιο.

Μολονότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα αναλυτικά εργαλεία, που μας κληροδότησε ο Ευρωπαϊκός Διαφωτισμός, μοιάζουν ανεπαρκή, η πλέον πιθανή ερμηνεία του συνθήματος (το οποίο φώναζαν οι συγκεντρωμένοι την ώρα που μίλαγε ο Β. Βενιζέλος) είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (Βενιζέλου) είναι δεξιά, εν αντιθέσει με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Γιώργου)-ΝΔ-ΛΑΟΣ που ήταν αριστερή ή με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (Γιώργου) που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο και ήταν ακόμα πιο αριστερή.

Αν και ο πήχης είχε ανέβει ψηλά μετά τη εμφάνιση του Αντώνη Σαμαρά στην Αμφίπολη σε ρόλο βετεράνου Ιντιάνα Τζόουνς, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι οι φίλοι του Γιώργου άνοιξαν χτες ένα νέο κεφάλαιο στην  ιστορία του πολιτικού υπερρεαλισμού.Το ερώτημα πλέον είναι αν άλλες δυνάμεις του δημόσιου βίου μπορούν να πετύχουν κάτι πιο εντυπωσιακό.

Ίσως τo επίτευγμα των φίλων του Γιώργου θα μπορούσε να ξεπεραστεί αν ο Άγγελος Αναστασιάδης δηλώσει στο προσεχές διάστημα ότι τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ διατηρούν μια σχετική αυτονομία από τις βουλές του Υψίστου. Ή αν στην αυριανή ομιλία του ο Βαγγέλης Βενιζέλος κηρύξει σταυροφορία εναντίον της πολιτικής αλαζονείας επί τη ευκαιρία της λήξης του Μνημονίου…

tags: editorial

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)