to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:30 | 19.05.2023

Πολιτική

Δημ. Βίτσας: Καινούργια μυθεύματα σε μια παλιά πολιτική απατεωνιά

Σημεία συνέντευξης του Δημήτρη Βίτσα, υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ–Προοδευτική Συμμαχία, στον τηλεοπτικό σταθμό «ONE TV»


«…Αυτό που πρέπει σαν χώρα να κάνουμε αυτή τη στιγμή, είναι να μειώσουμε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, να μειώσουμε το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και σε ορισμένες περιπτώσεις να τον μηδενίσουμε και να εντείνουμε τους ελέγχους στην αγορά ώστε να χτυπηθεί η αισχροκέρδεια.

Στο αστείο επιχείρημα της ΝΔ για την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εμείς λέμε ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να παρακολουθεί κάποιος και την ασκούμενη πολιτική. Τα μείζον πρόβλημα για την οικονομία στη χώρα μας σήμερα είναι τα λεγόμενα δίδυμα ελλείμματα (τρεχουσών συναλλαγών και προϋπολογισμού) και αυτά είναι που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ.

Σε αυτά τα προβλήματα, όπως και αυτά που αφορούν την παιδεία και την υγεία στη χώρα μας, η κυβέρνηση του κου Μητσοτάκη, με προεξέχοντα τον τελευταίο καιρό τον κο Σκέρτσο, κάνει μια πολιτική απατεωνιά και προτιμά να πετάει την μπάλα στην εξέδρα, υιοθετώντας συνεχώς καινούργια μυθεύματα.

Παρόλο που σέβομαι τον Γιώργο Κατρούγκαλο, οφείλω να πω ότι έκανε ένα τεράστιο λάθος, επιμένοντας στη δική του θέση και όχι σε αυτή που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μάλιστα στη θέση που αφορά την περίοδο του 2017.

Κανείς δεν αναφέρει ότι το εξαγγελθέν πρόγραμμα του κου Μητσοτάκη των 9 δις , προϋποθέτει άγρια φορολόγηση, ιδιαίτερα της μεσαίας τάξης και των εργαζομένων. Να θυμηθούμε ότι τις δύσκολες ώρες για τη χώρα, τις έφεραν οι ακολουθούμενες πολιτικές από τις συντηρητικές κυβερνήσεις και ο τρόπος που διοικήθηκε η χώρα, ιδιαίτερα μετά το 2000.

Σε ότι έχει να κάνει με τους μικρομεσαίους, εμείς προτείνουμε τον καθορισμό του αφορολόγητου στα 10 χιλ ευρώ, να γίνουν δικαιότερες οι έξι βαθμίδες των ελεύθερων επαγγελματιών, να δημιουργηθούν συνθήκες για την ελάφρυνση των δανειακών τους υποχρεώσεων, εύκολη πρόσβασή τους στον τραπεζικό δανεισμό κλπ. Και φυσικά, είναι αστεία τα επιχειρήματα της ΝΔ περί ΄΄κρυφής΄΄ ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Επισημαίνω δε ότι, όλο αυτό το διάστημα, σε κανένα κόμμα δεν έχει γίνει ερώτηση για το που θα βρεθούν τα χρήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση  του προγράμματος  που έχουν εξαγγείλει.

Η ΝΔ δεν επενδύει στον προγραμματικό της λόγο. Για άλλη μια φορά βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, σαν να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και όχι η ίδια…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)