to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:33 | 26.06.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: «Με όλες μας τις δυνάμεις και με συλλογικότητα, στην εξυπηρέτηση του κοινού σκοπού» (βίντεο)

«Αν θέλουμε να έρθουν καλύτερες μέρες θα έρθουν. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αν θέλουμε να γίνουμε ηγέτες και ηγετίσκοι στο χώρο μας. Απαιτείται πρωτίστως ανασύνταξη της πολιτικής μας αλλά και του κόμματος» τόνισε σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Βίτσας ο οποίος σημείωσε πως έκλεισε ο «κοινοβουλευτικός»του βίος καθώς δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές


«Εμείς ποτέ δεν φανταστήκαμε σαν μικρά παιδιά ότι κάποια μέρα θα γίνουμε βουλευτές, υπουργοί κλπ. Στο χώρο της ευρύτερης αριστεράς, πάντα κυριαρχούσε η λογική της εξυπηρέτησης του κοινού σκοπού» τόνισε σε συνέντευξη του ο Δημήτρης Βίτσας στον τ/στ «ACTION 24 TV»

«Από το 1973 και όταν ήμουν 17 χρονών, ποτέ δεν απουσίασα από τις προσπάθειες του Ελληνικού λαού για μια καλύτερη ζωή. Το ίδιο θα κάνω και τώρα. Βεβαίως, σε προσωπικό επίπεδο, φαίνεται να  έκλεισε ο «κοινοβουλευτικός»΄μου βίος, με την έννοια ότι δεν πρόκειται να θέσω υποψηφιότητα στις επόμενες Βουλευτικές εκλογές» σημείωσε.

Ανέφερε επίσης πως «στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όλες τις εξελίξεις και τα προβλήματα που προέκυψαν από τις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου, με συλλογικό τρόπο θα τα λύσουμε. Και αν θέλουμε να έρθουν καλύτερες μέρες θα έρθουν. Κάτι τέτοιο δεν θα γίνει, αν θέλουμε να γίνουμε ηγέτες και ηγετίσκοι στο χώρο μας. Απαιτείται πρωτίστως ανασύνταξη της πολιτικής μας αλλά και του κόμματος. Για παράδειγμα, δεν μπορεί ένα κόμμα να διεκδικεί το χώρο του κέντρου, όπως όλο το πολιτικό σύστημα επιδίωκε, χωρίς να προσφέρεις αριστερές λύσεις. Κάτι που εμείς δεν το κάναμε όσο χρειάζονταν»

Ο Δημήτρης Βίτσας ξεκαθάρισε πως «το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτέλεσε μια πολύ βαριά ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και μια μεγάλη νίκη για τη ΝΔ. Το γεγονός αυτό μας βάζει σε μια νέα περίοδο και θα πρέπει να ανασυγκροτηθούμε σε όλα τα επίπεδα, ξεκινώντας από την ηγεσία. Πχ, είναι αδιανόητο σε μια πολύ έντονη προεκλογική δραστηριότητα, να μην έχουν συνεδριάσει οι γραμματείες των τοπικών οργανώσεων. Δεν μπορεί να έχει την κύρια ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα ο γραμματέας ή ο  συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ σε μια περιοχή. Υπάρχουν ευθύνες που θα πρέπει να αναλάβει ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, όπως θα πρέπει να ακούσει προσεκτικά και την κριτική που ασκείται στο πρόσωπό του».

«Καθαρά λοιπόν και με ειλικρίνεια, θα πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες ανανέωσης του στελεχιακού δυναμικού και σε αυτή την κατεύθυνση δεν μπορεί να είναι εκτός ο Αλέξης Τσίπρας. Έχουν περάσει 15 χρόνια από τη στιγμή που εκλέχτηκε  στην προεδρεία του κόμματος και μια που είναι αρκετά νέος ακόμα, θα πρέπει να δει και το μέλλον της παράταξης αλλά και το προσωπικό του. Θα πρότεινα λοιπόν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για ένα δημοκρατικό συνέδριο, όπου θα συζητηθούν τα πάντα, τόσο όσο αφορά τα πρόσωπα, όσο και τις πολιτικές που θα ακολουθήσουμε…».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)