to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:15 | 20.06.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Η ΝΔ επιμένει στην επικίνδυνη και τοξική πολιτική της

«Τι θα λέγαμε αν είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό στο Αιγαίο; Θα επικαλούμασταν ότι είναι σε διεθνή ύδατα; Με την Τουρκία να σπεύδει να διασώσει για να αποκτήσει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή;», τόνισε ο Δημ. Βίτσας στο ραδιοφωνικό σταθμό « Παραπολιτικά 90,1 FM»


Ορισμένα σημεία συνέντευξης του Δημ. Βίτσα

«Η ΝΔ δεν χρειάζεται να ανησυχεί για τις υποψηφιότητες των δύο Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Ροδόπη. Θα εξακολουθήσουν να περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου κανονικά. Έχουμε ξεκαθαρίσει ευθύς εξ αρχής ότι αυτό το ζήτημα δεν έπρεπε καν να ανοίξει, όπως δεν είχε ανοίξει και τόσα χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμαι ότι ένα κομμάτι της Μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, είναι εθνικά επικίνδυνοι και υποχείρια του Τουρκικού προξενείου. Σαν χώρα θα έπρεπε να παίρνουμε τα αντίστοιχα μέτρα ώστε να μη νιώθει μειονεκτικά η Μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, να ενσωματώνεται διαρκώς στην Ελληνική πολιτεία  και όχι να κάνουμε εξωτερική πολιτική μέσα στην ίδια μας τη χώρα. Να αισθανόμαστε όλοι, είτε είμαστε Έλληνες το γένος, είτε Πομάκοι, είτε είμαστε Ρομά ή Τουρκογενείς, ότι αποτελούμε μέρος μιας ευνομούμενης πολιτείας.

Δεν θεωρούμαι λοιπόν σωστό οι δύο Βουλευτές μας να απολογηθούν ΄΄εθνικά΄΄ με βάση τις αιτιάσεις  της ΝΔ, τη στιγμή που σαν Έλληνες πολίτες σε λίγες μέρες στη Βουλή, θα ορκιστούν στο Κοράνι πίστη στο Σύνταγμα και τους νόμους αυτής της χώρας.

Σχετικά με το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου και τον πνιγμό εκατοντάδων ανθρώπων, αισθάνομαι πολύ άσχημα, μια που το τραγικό συμβάν συνέβη παρουσία δικών μας ανθρώπων. Αυτό που λέμε, «τους είχαμε στα χέρια και τους χ​άσαμε». Μπορεί κάποιος να αισθάνεται περήφανος για αυτή την εξέλιξη;

Πιστεύω ακράδαντα ότι υπήρξε προσπάθεια από τη μεριά της Πολιτικής και Λιμενικής ηγεσίας, να αποφευχθεί η ανάληψη της ευθύνης διάσωσης και ή δυνατόν να προωθηθούν σε άλλα ύδατα. Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι σε όλη την περιοχή της Μεσογείου, δεν υπάρχει κενό όσο αφορά τη διάσωση. Ας μας πουν λοιπόν , ποιες εντολές δόθηκαν προς τους άντρες του Λιμενικού από την Πολιτική ηγεσία. Όλες οι μαρτυρίες ( BBC κλπ), συγκλίνουν στο ότι επί αρκετή ώρα βλέπαμε ένα πλοίο να βυθίζεται χωρίς να κάνουμε τίποτα.

Τι θα λέγαμε αν είχαμε ένα τέτοιο περιστατικό στο Αιγαίο; Θα επικαλούμασταν ότι είναι σε διεθνή ύδατα; Με την Τουρκία να σπεύδει να διασώσει για να αποκτήσει κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή;»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)