to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:10 | 21.06.2023

Πολιτική

Δ. Βίτσας: Δυνατός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, φραγμός στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ

«Δεν μπορώ με τη λογική να εξηγήσω πως κάποια κόμματα που θέλουν να λέγονται προοδευτικά, επικεντρώνουν την κριτική τους κατά 60% προς το ΣΥΡΙΖΑ και κατά 40% προς τη ΝΔ. Ίσως εδώ ταιριάζει η παροιμία που λέει ότι "όσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια"… Ας ψηφίσουμε λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 25 Ιούνη, ώστε να υπάρχει μια δυνατή αντιπολίτευση με συγκεκριμένο πρόγραμμα και θα κρίνουμε τα πεπραγμένα της ΝΔ, υπό το πρίσμα του δικού μας προγράμματος», επεσήμανε ο Δημ. Βίτσας σε συνέντευξη του στο «ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 FM»


​Και συμπλήρωσε: «Είναι γνωστά τα αποτελέσματα των εκλογών της 21 Μαΐου 2023. Εμείς καλούμε το λαό, αφενός να προσέλθει δυναμικά  στις κάλπες της 25ης Ιούνη, και αφετέρου να ψηφίσει το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να υπάρχει μια σταθερά αντίθετη δύναμη απέναντι στις προθέσεις της ΝΔ να εξαντλήσει" τον Ελληνικό λαό. Διαθέτουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα, υπηρετούμε αριστερές και πανανθρώπινες αξίες και με βάση αυτές θα συγκρουστούμε με την πολιτική της ΝΔ και θα αποκαλύψουμε την κρυφή ατζέντα της, αλλάζοντας την πορεία της πολιτικής ζωής της χώρας».

Ορισμένα από τα σημεία που στάθηκε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Για το τραγικό ναυάγιο της Πύλου

«Η ΝΔ κρύβει τις ευθύνες της  πίσω από το Λιμενικό. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού, εκτελούν τις εντολές που δέχονται από την πολιτική και Λιμενική ηγεσία . Ας μας πουν λοιπόν  ποιες ήταν αυτές τη συγκεκριμένη ημέρα του ναυαγίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κατηγορείται» από τη ΝΔ  ότι  βλάπτει τη χώρα  επειδή κάνει ερωτήσεις επ΄ αυτού. Η τακτική της αυτή μας γυρνά στη δεκαετία του ΄50 που για όλα ευθύνονταν οι αριστεροί και οι κομμουνιστές. 

Σήμερα, (παγκόσμια ημέρα του πρόσφυγα κατά τα άλλα), εκατομμύρια άνθρωποι εκδιώκονται και εκτοπίζονται από τις εστίες τους, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Ας το σκεφτούμε λοιπόν, αν όχι αριστερά έστω χριστιανικά, ώστε να  ανταποκριθούμε στο γεγονός  με το οποίο πήραμε συγχαρητήρια το προηγούμενο διάστημα από όλη τη διεθνή κοινότητα  μηδέ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εξαιρουμένων. Αυτό ανεβάζει το κύρος της χώρας και οι τρείς γυναίκες της Λέσβου που τάιζαν τα βρέφη, μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη  όλων μας, ως το απόγειο της καλοσύνης.

Είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα μας έχει σύνορα που πρέπει να φυλάσσονται, όπως θα πρέπει να διαφυλάσσεται και η ανθρώπινη ζωή. Η ίδια η Σύμβαση της Γενεύης προβλέπει ασφαλείς διόδους προσφύγων και μεταναστών».

Για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Θράκη

«Πριν λίγες  μέρες  συγκροτήθηκε  για λίγες ώρες η Βουλή των Ελλήνων όπου οι βουλευτές ορκίστηκαν  στο  Σύνταγμα  και  στη  διαφύλαξη των  νόμων  του κράτους, στο όνομα του Ελληνικού λαού.  Αυτό και μόνο αρκεί για να πείσει και τον πιο καχύποπτο ότι κάτι άλλο συμβαίνει στην πραγματικότητα. Η ΝΔ στα πλαίσια της αλαζονείας που τη διακρίνει, προσπαθεί να αλλάξει ακόμα και αυτό το αποτέλεσμα στην περιοχή  και να μετατρέψει  τη  ροζ  ΄΄κουτσουλιά΄΄  στο χάρτη της χώρας, σε γαλάζια, βάζοντας  σαν αντίβαρο στη ζυγαριά  τα εθνικά συμφέροντα με 15-20 χιλιάδες ψήφους. Η ΝΔ του κου Μητσοτάκη, χρησιμοποιεί την ΕΥΠ, όπως χρησιμοποιούσε η προδικτατορική ΕΡΕ την τότε ΚΥΠ.

Στη χώρα  μας η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού αποτελείται από χριστιανούς ορθόδοξους, όμως υπάρχουν  και μουσουλμάνοι, καθολικοί χριστιανοί, βουδιστές κλπ, στους οποίους πρέπει να συμπεριφερόμαστε με τον ανάλογο σεβασμό. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος οι δύο βουλευτές μας να προβούν σε δήλωση εθνικοφροσύνης επειδή το ζητά η ΝΔ».

Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

«Η εθνική γραμμή όσο αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία, συνίσταται  στην αναγνώριση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και στην κόκκινη γραμμή που πρέπει να  μπαίνει προς τις επιδιώξεις της Τουρκικής ηγεσίας. Καλό είναι να αναζητούμε συνεχώς διεθνείς συμμαχίες, καλή είναι και η ενδυνάμωση των ενόπλων μας δυνάμεων.

Στα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ο Ερντογάν τόλμησε να προωθήσει μαζικά πρόσφυγες και μετανάστες από τον Έβρο, γιατί γνώριζε ότι η αντίδραση της Ελληνικής κυβέρνησης θα ήταν η ανάλογη».

Για τα οικονομικά προγράμματα των κομμάτων

«Ο κος Σκυλακάκης, σήμερα κιόλας παραδέχθηκε ότι το οικονομικό  πρόγραμμα της ΝΔ δεν περιέχεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε στην ΕΕ, επειδή δεν μπόρεσε να το κοστολογήσει.

Η χώρα θα πρέπει να αποκτήσει νέο παραγωγικό μοντέλο, το οποίο θα περιλαμβάνει το αγροδιατροφικό  σύμπλεγμα , τη μεταποίηση , τη βιομηχανία, τις νέες τεχνολογίες και τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες.  Όλα αυτά μαζί με τον τουρισμό αλλά όχι μονομερώς με τον Τουρισμό.

Το πρόγραμμα που παρουσιάσαμε εμείς στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (αύξηση μισθών, δημόσιος έλεγχος στη ΔΕΗ, μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης και ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, καταβολή αναδρομικών και 13ης σύνταξης, ενίσχυση του ΕΣΥ και της παιδείας κλπ), είναι σαφώς κοστολογημένο και για τον 1,5 χρόνο είναι 9,1 δις ευρώ. Μετά από τη φορολόγηση των υπερκερδών και των μερισμάτων, το καθαρό κόστος είναι 5,5  δις ευρώ. Με αυτά τα χρήματα μπορεί η κοινωνία να κάνει ένα άλμα προς τα εμπρός».

Για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας

«Ο μεγάλος ασθενής στη χώρα μας είναι  η δημόσια υγεία  και ιδιαίτερα το ΕΣΥ. Τρία χρόνια πριν η ΝΔ υπεραμύνονταν την αξία του ιδιωτικού τομέα στην υγεία. Ήρθε όμως η πανδημία του κορωνοϊού, είχαμε 37,4 χιλιάδες θανάτους και  έτσι όλοι έστρεψαν το βλέμμα τους στο δημόσιο σύστημα.

Και δεν μιλάμε μόνο για τη νοσοκομειακή  φροντίδα, αλλά και σε επίπεδο πρόληψης και πρώτης θεραπευτικής φροντίδας.  Οι 10 χιλ προσλήψεις που ευαγγελίζεται η ΝΔ  στο χώρο της υγείας, δεν αφορούν νέες θέσεις αλλά απλά την αναπλήρωση όσων γιατρών και νοσηλευτών συνταξιοδοτηθούν.

Εμείς στο πρόγραμμά μας μιλάμε για 15 χιλ νέες προσλήψεις, για ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των νοσοκομείων, για δημιουργία ΄΄χάρτη΄΄ υγείας  που να αφορά για τις κατά τόπου ανάγκες και ιεραρχήσεις κλπ. Δεν μπορεί ένας γιατρός στη χώρα μας να φτάνει σε ηλικία 40 χρόνων για να πάρει 1.200 ευρώ βασικό μισθό».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)