to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:34 | 27.11.2023

Διεθνή

Παρατείνεται η εκεχειρία μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ για 2 ακόμα ημέρες

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών του Κατάρ Majed Al-Ansari «έχει επιτευχθεί συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας».


Κατά δύο ημέρες παρατείνεται η εκεχειρία μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, προκειμένου να προχωρήσει ομαλά η ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων.

Η ανακοίνωση έγινε από το Κατάρ, το οποίο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο για τη διεξαγωγή των συνομιλιών.

“Το κράτος του Κατάρ ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαμεσολάβησης, επετεύχθη συμφωνία για παράταση της ανθρωπιστικής εκεχειρίας για δύο επιπλέον ημέρες στη Λωρίδα της Γάζας”, έγραψε στο Twitter ο Majed Al Ansari, εκπρόσωπος Τύπου του Καταριανού ΥΠΕΞ για τη συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς για την ανταλλαγή ομήρων.

Αυτό σημαίνει πως απόψε, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (27/11) δεν θα λήξει η συμφωνία και θα συνεχιστεί η κατάπαυση πυρός, η ανταλλαγή ομήρων και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (29/11).

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, η είδηση επιβεβαιώνεται και από τη Χαμάς, λέγοντας ότι ήδη συντάσσει τις δύο νέες λίστες.

Τρίτη και Τετάρτη θα αφεθούν ελεύθεροι 20 ακόμα ισραηλινοί όμηροι και αντίστοιχα θα αποφυλακιστούν 60 Παλαιστίνιοι, στην αναλογία 1 προς 3.

"Αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς", λέει ο Γκουτέρες

Η παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες είναι «μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς», έστω και αν δεν επαρκεί προκειμένου να προωθηθεί η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους του θύλακα που την χρειάζονται, δήλωσε απόψε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ.

«Είναι μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς εν μέσω του ζόφου και του πολέμου και ελπίζω ότι θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε (τις παραδόσεις) ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Γάζας που υποφέρουν τόσο, γνωρίζοντας ότι, ακόμη και με αυτόν τον πρόσθετο χρόνο, θα είναι αδύνατον να ικανοποιήσουμε όλες τις τεράστιες ανάγκες του πληθυσμού», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Γκουτέρες εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα μπορούσε να ανοίξει άλλο ένα μεθοριακό πέρασμα ώστε να προωθηθεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)