to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:42 | 18.11.2023

Διεθνή

Αγωγές ετοιμάζει ο Μασκ καθώς οι διαφημιστές εγκαταλείπουν το Χ

Αγωγή κατά της Media Matters ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του κοινωνικού δικτύου Χ για έκθεση της βρήκε διαφημίσεις από μεγάλες εταιρείες, όπως η IBM, η Apple, η Oracle, η Xfinity της Comcast και η Bravo να εμφανίζονται δίπλα σε περιεχόμενο «που διαφημίζει τον Αδόλφο Χίτλερ και το Ναζιστικό του Κόμμα».


Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης Χ, πρώην Twitter δηλώνει ότι θα μηνύσει τον οργανισμό παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το οποίο διαφημίσεις τοποθετούνταν μαζί με αντισημιτικό και ακροδεξιό περιεχόμενο.

Ο Elon Musk δήλωσε ότι θα καταθέσει "θερμοπυρηνική αγωγή" εναντίον της Media Matters και άλλων, αφού μεγάλες αμερικανικές εταιρείες διέκοψαν τις διαφημίσεις τους στο Χ λόγω ανησυχιών για τον αντισημιτισμό.

Ο οργανισμός παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης Media Matters δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι διαπίστωσε ότι οι εταιρικές διαφημίσεις της IBM, της Apple, της Oracle και της Xfinity της Comcast τοποθετούνται μαζί με αντισημιτικό περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένου αυτού που εξυμνεί τον Αδόλφο Χίτλερ και τους Ναζί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας και των μέσων ενημέρωσης να ανακοινώσουν ότι θα αποσύρουν τη διαφήμισή τους. Περιελάμβανε επίσης τις Warner Brothers, Paramount και Disney.

«Το κλάσμα του δευτερολέπτου που θα ανοίξει το δικαστήριο τη Δευτέρα, η X Corp θα καταθέσει θερμοπυρηνική αγωγή κατά της Media Matters και ΟΛΩΝ όσων συνέπραξαν σε αυτή την απατηλή επίθεση κατά της εταιρείας μας», ανέφερε ο Musk σε ανάρτησή του στο X, πρώην γνωστό ως Twitter.

«Αυτή την εβδομάδα η Media Matters for America δημοσίευσε μια ιστορία που διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματική εμπειρία στο X, σε μια ακόμη προσπάθεια να υπονομεύσει την ελευθερία του λόγου και να παραπλανήσει τους διαφημιστές», ανέφερε μια δήλωση που δημοσίευσε ο Musk.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τις υπηρεσίες της να διακόψουν τις διαφημιστικές εκστρατείες τους στην πλατφόρμα Χ λόγω της «ανησυχητικής αύξησης της παραπληροφόρησης και της ρητορικής μίσους», όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος, ο Γιοχάνες Μπάρκε. Η απόφαση αυτή δεν αφορά την χρήση του μέσου από τις υπηρεσίες της Επιτροπής, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Η Κομισιόν είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο έρευνα σχετικά με την πιθανή διάδοση «ψευδών πληροφοριών» και «βίαιου περιεχομένου τρομοκρατικού χαρακτήρα» στην πλατφόρμα, με φόντο τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

tags: twitter

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)