to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 28.08.2023

Κοινωνία

Προκαταρκτική εξέταση για το νέο «κυνηγό κεφαλών» στον Έβρο

Οργή στα social media για το νέο περιστατικό με τουλάχιστον τέσσερα θύματα. Απροκάλυπτες αναρτήσεις από τον αυτόκλητο «σερίφη» και συνεργούς του. Παρέμβαση της Δικαιοσύνης ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ


Αρχικά επικράτησε σιγή από τις αρμόδιες αρχές την ΕΛΑΣ και την εισαγγελία Έβρου, για την ανάρτηση ενός ακόμη χρήστη στα social media, που περιλαμβάνει βίντεο αιχμαλωτισμένων μεταναστών, πιθανώς και κακοποιημένων. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πάυλος Μαρινάκης, ερωτώμενος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έμεινε απλώς στο να σχολιάσει πως θα τηρείται η νομιμότητα. Οι νέες εικόνες φρίκης ήρθαν στο φως τις τελευταίες ώρες και ενώ ο Έβρος και η Θράκη συνεχίζουν να καίγονται για δέκατη ημέρα.

Ο άνδρας που στα social media χρησιμοποιεί το όνομα Walandi Abrassis ανέφερε ότι το περιστατικό καταγράφηκε στην Αισύμη (χωριό 20 χλμ. βόρεια της Αλεξανδρούπολης) και επιβεβαιώνει το χρόνο της λήψης τις τελευταίες ημέρες που καίνε οι πυρκαγιές στην περιοχή.

Το βίντεο που έχει απαθανατίσει τις πράξεις του, στο οποίο εικονίζονται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, με το ένα εξ αυτών να μοιάζει χτυπημένο, έχει διαγραφεί από το συγκεκριμένο προφίλ, αλλά κυκλοφορεί ακόμη από άλλους χρήστες που τον καταγγέλλουν. Μάλιστα, μάλλον δεν επρόκειτο για τους μόνους πρόσφυγες, αφού ο ίδιος λέει πως έπιασε «άλλους 4 καλούς επενδυτές» και αναρωτιέται «πού είναι οι Αρχές».

Όπως ακούγεται να λέει ο ακροδεξιός στο βίντεο, τους «συνέλαβε» επειδή μπήκαν παράνομα στη χώρα.

Να σημειωθεί πως καταγράφονται επίσης τουλάχιστον 2 συνεργοί του καθώς και το όχημα που κατά τα φαινόμενα χρησιμοποίησαν.

Ο ίδιος χρήστης σε αναρτήσεις του καλεί σε «καθάρισμα εχθρών της Ελλάδας» και απαριθμεί τα θύματα, από βουλευτές ως δημοσιογράφους, ακόμη και ιεράρχες της Εκκλησίας.

Ταυτόχρονα, σε άλλη, επίσης προκλητική, ανάρτηση σήμερα το πρωί στο Facebook, αναφέρει:

«Ήρθαν τα παιδάκια το Σορος που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και δεν ξέρουν που είναι ο Έβρος, να μας βγάλουν φασίστες. Ρε τράβα σαπερα. Γιατί όταν θα βρέχουν οι βόμβες θα σε ρωτάνε για της πολιτικές απόψεις σου; τι σε εσάς δεν θα σκάνε;;; εδώ μας έχουν κατακαψει…..και αυτοί την καραμέλα τους».

Με δικηγόρο εμφανίστηκε ο 2ος «κυνηγός κεφαλών» στην Ασφάλεια

Στην Ασφάλεια Αλεξανδρούπολης με τον δικηγόρο του φέρεται να εμφανίστηκε ο δράστης του Έβρου, ο οποίος αιχμαλώτισε τους τέσσερις πρόσφυγες, πιθανώς κακοποιημένους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο εν λόγω άνδρας ταυτοποιήθηκε από την αστυνομία και ήδη αναζητούταν λίγο πριν μεταβεί στην Ασφάλεια με τον συνήγορό του.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας διέταξε την διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να διαλευκανθεί το ρατσιστικό και απάνθρωπο περιστατικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητάει παρέμβαση της Δικαιοσύνης για τους αυτόκλητους «σερίφηδες» - Νέα αιχμή για Γρυσπολάκη

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία:

«Νέο σοκαριστικό βίντεο με ακροδεξιούς αυτόκλητους «σερίφηδες» να έχουν αιχμαλωτίσει και να έχουν χτυπήσει μετανάστες στον Έβρο είδε το φως της δημοσιότητας.

Όπως φαίνεται, το αποτρόπαιο περιστατικό της προηγούμενης εβδομάδας δεν ήταν μεμονωμένο, αλλά πρόκειται για μια κατάσταση η οποία παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Και το ερώτημα είναι, τι κάνουν οι αρμόδιες αρχές και η δικαιοσύνη για να αντιμετωπίσουν αυτά τα δίκτυα που θέλουν να επιβάλουν το νόμο της Άγριας Δύσης, που αιχμαλωτίζουν ανθρώπους και υποκινούν σε μίσος.

Έστω και τώρα, οι αρχές και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν αποφασιστικά.

Οι αποτρόπαιες πράξεις αρπαγής και παράνομης κράτησης είναι βαριά εγκλήματα που στρέφονται τόσο κατά του ανθρώπου όσο και κατά της πολιτείας. Ταυτόχρονα, το ελληνικό ποινικό δίκαιο διαθέτει ένα πλέγμα διατάξεων για την αυστηρή δίωξη των ρατσιστικών εγκλημάτων.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει τεράστια ευθύνη για την ανοχή της σε αυτά τα φαινόμενα. Διαφορετικά, ο κ. Γρυσπολάκης θα είχε ήδη αποπεμφθεί από τη θέση του Προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά το ρατσιστικό του παραλήρημα και τη «συμπαράσταση» που εξέφρασε στους αυτόκλητους «σερίφηδες».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)