to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:49 | 07.04.2023

Κοινωνία

«Περιπέτεια» για Γάλλους δημοσιογράφους στα Εξάρχεια με την αστυνομία να τους σέρνει στο Τμήμα

Στο αστυνομικό τμήμα κατέληξε η προσπάθεια δύο Γάλλων δημοσιογράφων να κάνουν επιτόπια έρευνα στα Εξάρχεια, ύστερα από πολλαπλές παρενοχλήσεις της αστυνομίας στη σε διάφορα σημεία της γειτονιάς


Μία απίστευτη καταγγελία φτάνει από κατοίκους των Εξαρχείων και κάνει από χθες τον γύρο του διαδικτύου. Δύο Γάλλοι δημοσιογράφοι φαίνεται πως γνώρισαν από «πρώτο χέρι» τη φιλοξενία της Ελληνικής Αστυνομίας, στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν μερικά πλάνα από τη γειτονιά των Εξαρχείων για το περιεχόμενο ενός ντοκιμαντέρ πάνω στο οποίο εργάζονται.

Οι δημοσιογράφοι οχλήθηκαν σε διάφορες περιπτώσεις από τις διάσπαρτες μονάδες της αστυνομίας εντός της συνοικίας, με την τελευταία τους αλληλεπίδραση να καταλήγει στο αστυνομικό τμήμα, όπου και πέρασαν δύο ώρες υπό ένα αφιλόξενο και πέρα από κάθε τυπική διαδικασία περιβάλλον, για να αφεθούν στο τέλος και ύστερα από μεγάλη ταλαιπωρία, ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την καταγγελία:

«Είσαι κάτοικος Εξαρχείων. Ξεκινάς τη μέρα σου πηγαίνοντας το παιδί σου σχολείο πριν αρχίσεις δουλειά. Μαζί είναι και δύο φίλοι, Γάλλοι δημοσιογράφοι, που στα πλαίσια ενός ντοκιμαντέρ θέλουν κάποιες εικόνες από τους δρόμους, την καθημερινότητά μας και κυρίως το γιατί συνεχίζουμε πεισματικά να λέμε όχι σε όσα ετοιμάζουν για εμάς στην πλατεία, στον Στρέφη, στη συνοικία. Περπατάς μαζί τους, μιλάς κλπ.

Περνάν δίπλα μηχανάκια της αστυνομίας, έξω από το σχολείο, ρωτάνε γιατί, τους απαντά το παιδί ότι έτσι γίνεται εδώ. Προχωράς μαζί τους στον λόφο, βλέπουν ΟΠΚΕ με ασπίδες, ρωτάνε γιατί, τους απαντάς... έτσι γίνεται εδώ. Κάποια στιγμή τους αφήνεις γιατί πρέπει να πας για δουλειά και σου τηλεφωνούν σε 5 λεπτά να σου πουν ότι βρίσκονται μέσα σε περιπολικό και τους έχουν κάνει προσαγωγή γιατί;;;; Γιατί έτσι γίνεται εδώ.

Με φόρα, με φόρα να εκτεθεί η χώρα.

Δύο ώρες στο ΑΤ Καλλιδρομίου με τον οπερατέρ να αναρωτιέται για ποιον λόγο τον έχουν συλλάβει, να αναρωτιέται γιατί του μιλάνε με αυτόν τον τρόπο. Και ενώ ο επικεφαλής βλέπει το υλικό του και δηλώνει ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο να συνεχίζουν να τους κρατάνε. Τελικά, αφέθηκαν και καταλήξαμε ότι ήταν ό,τι καλύτερο για να καταλάβουν πώς ζούμε εμείς εδώ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)