to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:19 | 06.09.2014

πηγή: gzmosxos.blogspot.gr

Κοινωνία

Πάτρα: Μαζικό συλλαλητήριο με το βλέμμα στη ΔΕΘ (φωτ.)

Πορεία διαμαρτυρίας, στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας εργαζομένων και μεταναστών, κατά της κυβερνητικής πολιτικής, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την ομιλία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη


Μήνυμα ανατροπής των μνημονιακών πολιτικών και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο μέσα από μια αναγεννησιακή πολιτική αλλαγή έστειλαν σήμερα και από την Πάτρα στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου εργαζόμενοι και πολίτες με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν τα συνδικάτα Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στο πλαίσιο της 79ης ΔΕΘ. 

Ξεκινώντας οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι από την Πλ. Εθνικής Αντίστασης, προ των γραφείων του ΕΚΠ βροντοφώναξαν το δικαίωμά τους στην αξιοπρεπή εργασία, που μεταφράζεται σε τερματισμό των απολύσεων και αξιοπρεπές επίπεδο μισθών και συντάξεων. Κι αυτά αποτέλεσαν την αιχμή της κινητοποίησης, στο πλαίσιο της πανελλαδικής, με το Συντονιστικό Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου Τομέα, που μπήκε επικεφαλής με το πανό του, που ζητούσε: «Να φύγει η κυβέρνηση των δουλικών για να ζήσουμε», αλλά  και με έντονη την παρουσία της συμπαράταξης της Μαχητικής Εργατοϋπαλληλικής Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ), το πανό της οποίας επίτασσε: «Ανατροπή τώρα Κυβέρνησης και Μνημονίων».

Απαντώντας στην κίνηση Σαμαρά να σπείρει ψεύτικες ελπίδες από το Βήμα της ΔΕΘ, οι εργαζόμενοι απάντησαν με συνθήματα βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα το αίτημα για φορολογική ελάφρυνση των εισοδηματικά κατώτερων και μεσαίων στρωμάτων που απειλούνται με περιθωριοποίηση. 

Ακόμη προέταξαν την ανάγκη δημοκρατικής προόδου στις εργασιακές σχέσεις και με αφορμή την υπόθεση του εργασιακού μεσαίωνα της Μανωλάδας, που υπάρχει κίνδυνος να  μετεξελιχθεί σε γενικό καθεστώς, η ΚΕΕΡΦΑ με το πανό της, που κρατούσαν οι υπό απέλαση Αφγανοί εργάτες γης, υπενθύμισε το αίτημα για παραμονή στη χώρα μας των απόκληρων, που έφθασαν εδώ περνώντας μέσα από τη φωτιά του εμφυλίου, την οποία έσπειραν στις εστίες τους οι πολιτισμένοι Ευρωπαίοι!

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν συνδικαλιστές, άνθρωποι της Τοπικής Αυτοδιοιίκησης, στελέχη της αριστεράς στην Πάτρα και απλοί πολίτες, τους οποίους κάλεσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας να συμμετάσχουν! Αξιοσημείωτο είναι ότι το συλλαλητήριο κύλησε ήρεμα και χωρίς έντονη αστυνομική παρουσία, μέχρι που τερματίστηκε στην πλ. Εθν. Αντίστασης, από την οποία είχε ξεκινήσει.  

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)