to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:41 | 02.09.2014

Κοινωνία

Προθεσμία για τις 10/9 πήραν οι 3 καθαρίστριες - Ενημέρωση & φωτογραφίες από τη συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ

Οι απολυμένες καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ συνεχίζουν τον αγώνα τους για 119η ημέρα (!), εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου - Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση έξω από τη ΓΑΔΑ, οι τρεις καθαρίστριες ενημερώθηκαν για τη δικογραφία που εκκρεμεί εις βάρος τους και πήραν προθεσμία να απολογηθούν στις 10/9


(κεντρική φωτογραφία: Ναυτεμπορική)

Τελευταία ενημέρωση: Οι καθαρίστριες, αφού ενημερώθηκαν για τη δικογραφία που εκκρεμεί εις βάρος, τους πήραν αναβολή για τις 10 Σεπτέμβρη.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Νωρίτερα:

Έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας (ΓΑΔΑ) συγκεντρώθηκαν οι πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, καθώς και αλληλέγγυοι/ες σε ένδειξη συμπαράστασης σε τρεις καθαρίστριες  που κλήθηκαν να απολογηθούν για κατηγορίες που τις βαρύνουν από τις 10 Ιουλίου, όταν είχαν υποστεί την αστυνομική καταστολή.

Στη φωτογραφία του @dromografos 3 η είσοδος των τριών καθαριστριών στη ΓΑΔΑ για την απολογία τους:

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Η συγκέντρωση αλληλεγγύης στις καθαρίστριες (18:05):

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Το «παρών» δίνει και η Ζ. Κωνσταντοπούλου καθώς και πλήθος κόσμου (via topontiki.gr):

Όπως αναφέρουν οι καθαρίστριες, την ημέρα εκείνη πραγματοποιούσαν μία ειρηνική διαμαρτυρία, όταν ήρθα «για μία ακόμη φορά αντιμέτωπες με την αστυνομική καταστολή». «Και σήμερα», συμπληρώνουν, «αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούνται να απολογηθούν για “εξύβριση κατά συρροή”, “απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού” και άκουσον – άκουσον “πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο”» 

Το δελτίο Τύπου του Συντονιστικού Αγωνιζομένων καθαριστριών υπουργείου Οικονομικών:

«Καλό χειμώνα κ. Χαρδούβελη.

Ούτε μια μέρα του καλοκαιριού οι καθαρίστριες δεν απουσιάσαμε από το Υπουργείο Οικονομικών διεκδικώντας αμετακίνητα να πάρουμε πίσω τις δουλειές μας.

Δεν πήγαμε διακοπές. Αντίθετα, ως δώρο καλοκαιριού μας δώσατε βίαιες αστυνομικές επιθέσεις, τις πρώτες απολύσεις και κλήσεις από την αστυνομία.

Θα τα αντιμετωπίσουμε και αυτά, όπως σταθερά πράττουμε έναν ολόκληρο χρόνο.

Οι καθαρίστριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας και τη νέα περίοδο εν όψει του δικαστηρίου στις 23 Σεπτεμβρίου.

Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου και στις 6 μ.μ. θα είμαστε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθήνας (Λ. Αλεξάνδρας 173 – Στάση Μετρό «Αμπελόκηποι») για να συμπαρασταθούμε στις τρεις συναδέλφισσές μας, που καλούνται να καταθέσουν για βαριές κατηγορίες εναντίον τους.

Πρόκειται για την ειρηνική διαμαρτυρία, που πραγματοποιήσαμε στις 10 Ιουλίου στο Υπουργείο Οικονομίας και ήρθαμε αντιμέτωπες – για μια ακόμα φορά – με την αστυνομική καταστολή. Και σήμερα αγωνιζόμενες καθαρίστριες καλούνται ν’ απολογηθούν για «εξύβριση κατά συρροή», «απόπειρα διατάραξης οικιακής ειρήνης σε χώρο δημόσιων υπηρεσιών από κοινού» και άκουσον – άκουσον «πρόκληση σωματικών βλαβών σε αστυνομικό όργανο».

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Ο αγώνας των καθαριστριών θα νικήσει».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)