to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:03 | 28.03.2024

Κοινωνία

Οι εργαζόμενοι στο υπ. Παιδείας συμπαρίστανται στον αγώνα των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών

Οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συγγενών για τη δικαίωση των δολοφονημένων συνανθρώπων μας στα Τέμπη και την αξιοπρέπεια όσων επιβίωσαν.


Στο σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης τονίζεται:

«Εμείς οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των συγγενών για τη δικαίωση των  δολοφονημένων συνανθρώπων μας στα Τέμπη και την αξιοπρέπεια όσων επιβίωσαν.

Πολλά από τα θύματα ήταν νέα παιδιά, φοιτητές και φοιτήτριες στα Πανεπιστήμια της χώρας μας.

Χρέος μας να τιμήσουμε τη μνήμη τους.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τις οικογένειες των αδικαίωτων, ακόμα, νεκρών μην αντέχοντας άλλο τη νομιμοποίηση της ατιμωρησίας, γνωρίζοντας ότι οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου έχουν πάψει να λειτουργούν στην Ελλάδα και ζητούμε μαζί με τους συγγενείς των νεκρών και των τραυματιών:

-        Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψης παρανόμων πράξεων και παραλείψεων που συνδέονται αιτιωδώς με το δυστύχημα και τη χειραγώγηση της δικαιοσύνης.

-        Να υπάρξει απόλυτη ανάληψη και απόδοση ποινικών ευθυνών στα πολιτικά στελέχη μέσω των διαδικασιών της δικαιοσύνης.

-        Nα αποκατασταθεί η ασφάλεια των πολιτών στον χώρο των μέσων μαζικής μεταφοράς και η εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου.

-        Να διερευνηθεί η  διαφθορά που οδήγησε στις ελλείψεις που προκάλεσαν αυτό το τραγικό δυστύχημα και συνεχίζουν να μας βάζουν σε κίνδυνο.

-        Να κρατικοποιηθούν οι υποδομές και οι υπηρεσίες των σιδηροδρόμων, για ασφαλείς και φθηνές μεταφορές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ,ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ, ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΠΟΙΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους/ισσες να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα.

ΟΧΙ ΑΛΛΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΣΩΝ ΕΠΙΒΙΩΣΑΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)