to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Απολύουν τους συμβασιούχους, ιδιωτικοποιούν τη φύλαξη

Στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λήξουν και να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 11 εργαζομένων στη φύλαξη του νοσοκομείου, η οποία θα εκχωρηθεί σε ιδιώτη εργολάβο


Σε κινητοποιήσεις προχωρούν την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» αντιδρώντας στις απολύσεις των πρώτων εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Όπως σημειώνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, στις 30 Σεπτεμβρίου αναμένεται να λήξουν και να μην ανανεωθούν οι συμβάσεις 11 εργαζομένων στη φύλαξη του νοσοκομείου, η οποία θα εκχωρηθεί σε ιδιώτη εργολάβο.

Την ίδια ώρα σχεδόν το 40% των εργαζομένων του νοσοκομείου εργάζεται με διάφορες ελαστικές σχέσεις εργασίας, με τη λήξη τους να είναι κοντά, επιτείνοντας το καθεστώς ανασφάλειας.

«Δεν πρόκειται για περαστικούς αλλά για ένα έμπειρο, εξειδικευμένο και πολύτιμο προσωπικό για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Έχει τεράστιες ευθύνες η διοίκηση του νοσοκομείου που προχωράει τις συμβάσεις με εργολάβους και πετάει στην ανεργία τους συναδέλφους» τονίζει το σωματείο και διεκδικεί τη μονιμοποίηση όλων των υγειονομικών με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικό, ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, εργολαβικούς) χωρίς όρους και προϋποθέσεις, καθώς και μαζικές μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των τεράστιων κενών.

Οι εργαζόμενοι στο «Παπανικολάου» προχωρούν σε γενικές συνελεύσεις, τη Δευτέρα στον χώρο του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και την Παρασκευή στην πύλη του νοσοκομείου, για να συζητήσουν και να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Οπως επισημαίνουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου, όλα αυτά τα χρόνια, από την πανδημία και μετά, η λειτουργία των κλινικών και των ιατρείων βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη δουλειά και στην προσπάθεια των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Τώρα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και κατ’ επέκταση οι διοικήσεις των ΥΠΕ και των νοσοκομείων, αντί να προχωρήσουν σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, προχωρούν σε λήξεις των συμβάσεων και σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών.

Παράλληλα, το κύμα συνταξιοδότησης μεγάλων σε ηλικία γιατρών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων συνεχίζεται αμείωτο, χωρίς κανείς να δίνει απάντηση για το πώς και πότε θα καλυφθούν οι κενές θέσεις.

«Οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού που αντιμετωπίζουμε στον χώρο της Υγείας δεν έπεσαν από τον ουρανό, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας πολιτικής υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ» σημείωνε χαρακτηριστικά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη ανακοίνωσή της.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)