to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:39 | 16.12.2016

Κοινωνία

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Δήμαρχος για ποιους και με τι κόστος;

«Η Θεσσαλονίκη στολίστηκε και φέτος ενόψει Χριστουγέννων. Ο δήμαρχος της κ. Μπουτάρης φρόντισε για αυτό. Φρόντισε για να υπάρχει γιορτινή διάθεση στους δρόμους της πόλης, με μεγάλους χορηγούς μεταξύ άλλων την Hellas Gold και την 3Ε, δύο εταιρίες που αν μη τι άλλο το όνομά τους έχει συνδεθεί με την πόλη της Θεσσαλονίκης, με έναν ωστόσο όχι τόσο εορταστικό τρόπο»


Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για τις "επιλεγμένες" χορηγίες στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου:

Η Θεσσαλονίκη στολίστηκε και φέτος ενόψει Χριστουγέννων. Ο δήμαρχος της κ. Μπουτάρης φρόντισε για αυτό. Φρόντισε για να υπάρχει γιορτινή διάθεση στους δρόμους της πόλης, με μεγάλους χορηγούς μεταξύ άλλων την Hellas Gold και την 3Ε, δύο εταιρίες που αν μη τι άλλο το όνομά τους έχει συνδεθεί με την πόλη της Θεσσαλονίκης, με έναν ωστόσο όχι τόσο εορταστικό τρόπο. 

Η εταιρία Hellas Gold, συμφερόντων Μπόμπολα, γνωστή για το έργο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, υπεύθυνη και πάντα έτοιμη να διοχετεύσει με δηλητήριο την ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και της Βόρειας Ελλάδας προκειμένου να έχει η ίδια κέρδη, ήταν η αφορμή για να γίνουν διαδηλώσεις με χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Θεσσαλονίκης με αίτημά τους να κλείσει άμεσα η εταιρία.

 Από την άλλη, η 3Ε στο ίδιο περίπου κλίμα και με μοναδικό στόχο την περαιτέρω αύξηση της κερδοφορίας της έχει προχωρήσει τα τελευταία 4 χρόνια σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα και μεταφοράς τους σε χώρες με φθηνότερο εργατικό δυναμικό, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης, αφήνοντας στο δρόμο 2.500 υπαλλήλους. 
Το γεγονός ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επέλεξε ως χορηγούς της φετινής του φιέστας δύο εταιρίες που έχουν ταυτιστεί με τέτοιο τρόπο με τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης δεν μας εκπλήσσει. Όταν διοργάνωνε φεστιβάλ ενοικίασης εργαζομένων στην πόλη με τη μεγαλύτερη ανεργία στους νέους, όταν ζητούσε δίδακτρα στα πανεπιστήμια, όταν δήλωνε με αφορμή το έργο των σκουριών ότι “πρέπει να πάψουμε να είμαστε εχθρικοί προς την επιχειρηματικότητα”, έκανε τη θέση του ξεκάθαρη. Ξεκάθαρη υπέρ των μεγαλοεπιχειρηματιών και εναντίων αυτών που πλήττονται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία χρόνια.

Καμία εταιρία που βυθίζει ακόμα περισσότερο την πόλη στην ανεργία ή που δηλητηριάζει τους κατοίκους της δεν μπορεί να παίρνει “άφεση αμαρτιών¨ ούτε από δημάρχους αλλά ούτε και από στελέχη της κυβέρνησης.

Με όσα φωτάκια και αν προσπαθεί να στολίσει την σαπίλα ο κύριος Μπουτάρης, εμείς θα είμαστε εκεί και θα παλεύουμε για μία πόλη και μία κοινωνία που οι άνθρωποι της μετρούν περισσότερο από τα κέρδη των επιχειρήσεων, με σεβασμό στο περιβάλλον και με αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες για όλους & όλες. Για μια πόλη που θα ανήκει στους πολίτες της.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)