to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 20.02.2023

Κοινωνία

Μόλις 2 από τις 49 καταγγελίες για τα Ιδιωτικά έχει «ελέγξει» το υπουργείο Παιδείας

Μόλις 2 από τις 49 καταγγελίες τους τελευταίους 12 μήνες «ελέγχθηκαν» από το υπουργείο, με την Ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών να υποστηρίζει πως καλύπτονται παντός είδους παρανομίες


Την ουσιαστική κατάργηση της συνταγματικής εντολής για κρατική εποπτεία στα ιδιωτικά σχολεία καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ:

Σε μια ημέρα που η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και ο Πρωθυπουργός ετοιμάζουν προεκλογική «φιέστα» για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας, η Ομοσπονδία μας δίνει στη δημοσιότητα, όπως είχε προαναγγείλει πριν από λίγες ημέρες, συγκλονιστικά στοιχεία που αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, υλοποιώντας προεκλογικές υποσχέσεις στους επιχειρηματίες της εκπαίδευσης, έχει εγκαταλείψει πλήρως το ρόλο του επόπτη των ιδιωτικών σχολείων, με αποτέλεσμα η ανομία να λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις και η φυγή των εκπαιδευτικών από τα ιδιωτικά σχολεία να εντείνεται (το 30% έχει αποχωρήσει την τελευταία διετία). Δεν ξεχνούμε άλλωστε τόσο την προεκλογική  δέσμευση του Πρωθυπουργού σε επιχειρηματίες του τουρισμού για τερματισμό των ελέγχων στον ιδιωτικό τομέα, όσο και το δημοσιοποιημένο δόγμα της Υπουργού Παιδείας περί «ελέγχων …νομιμότητας και όχι σκοπιμότητας». Όπως θα αποδείξουμε πιο κάτω, το δόγμα αυτό είναι απλό. Κανένας έλεγχος, ούτε νομιμότητας ούτε «σκοπιμότητας». Μόνη σκοπιμότητα είναι η προστασία των παραβατών ιδιοκτητών των ιδιωτικών σχολείων με κάθε τρόπο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε το Κλαδικό μας Ινστιτούτο, μόλις 2 από τις 49 καταγγελίες που η ΟΙΕΛΕ κατέθεσε τους τελευταίους 12 μήνες, ελέγχθηκαν – τρόπον τινά – από τις αρμόδιες υπηρεσίας, αν και για ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν έχει ακόμη επιβληθεί οποιαδήποτε κύρωση σε ιδιοκτήτη ιδιωτικού σχολείου! Για τις 49 αυτές καταγγελίες λάβαμε 22 απαντήσεις (για λιγότερες δηλαδή από τις μισές υποθέσεις) οι συντριπτικά περισσότερες εκ των οποίων ήταν είτε μια απλή διαβίβαση της καταγγελίας μας στα …σχολεία (!), είτε η αντιγραφή διατάξεων …νόμων χωρίς κανένα νόημα. Επομένως, προσχηματικές απαντήσεις για να δείξουν ότι τάχα κάτι έκαναν.

Το εκτενέστατο Δελτίο Τύπου της ΟΙΕΛΕ, σε αυτόν τον σύνδεσμο.

tags: ΟΙΕΛΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)