to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:48 | 19.09.2023

Κοινωνία

Λιβύη: Oι τρεις στρατιωτικοί της ελληνικής αποστολής που βρήκαν τον θάνατο στη Ντέρνα

Πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίηση, μέσω DNA, των απανθρακωμένων σορών των νεκρών μελών της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη που επαναπατρίστηκαν λίγο πριν από τις εννιά το πρωί της Δευτέρας με C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκρά ήταν πέντε μέλη της ελληνικής αποστολής και πιο συγκεκριμένα ένα στέλεχος του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου, δύο νοσηλεύτριες του Υγειονομικού των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και δύο πολίτες.

Πρόκειται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, για δύο αδέλφια, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης, Κανάκη Μαναδαλιού, που παρείχαν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στην αποστολή.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής 'Αμυνας ανακοίνωσε ότι τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο επαναπατρισμός των σορών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που ενεπλάκησαν σε τροχαίο δυστύχημα την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου στη Λιβύη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την ταυτοποίηση των σορών, διαπιστώθηκε ότι οι θανάσιμα τραυματισμένοι-στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων είναι:

- Η αντιπλοίαρχος (ΥΝ) Γλυκερία Μεμεκίδου ΠΝ της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

- Η επισμηναγός (ΥΝ) Ευαγγελία Ανδρεαδάκη της Διεύθυνσης Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ.

- Ο αρχιλοχίας (ΠΖ) Γεώργιος Βούλγαρης της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Το ΓΕΕΘΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειές τους.

Διαβάστε ακόμη:

Μυστικά και ψέματα στον δρόμο για την Ντέρνα: Πέντε νεκροί και δεκατρείς τραυματίες από την ελληνική αποστολή βοήθειας στη Λιβύη, κι από κοντά μια απαράδεκτη σύγχυση στο Γενικό Επιτελείο και στην κυβέρνηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)