to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:57 | 13.03.2024

Πολιτική

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απαντάει στον Γεωργιάδη: Οι μαρτυρίες των συγγενών του εκλιπόντος καρκινοπαθή δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας

Οι μαρτυρίες συγγενών δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας, τονίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, σε σχέση με τις δηλώσεις Γεωργιάδη, την ώρα που οι συγγενείς επιβεβαίωσαν πως η θεραπεία του 72χρονου καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε, έφτασαν μετά την κηδεία.


Ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα, αν δεν έχει γνωστούς, χρήματα ή τύχη, τονίζει σε ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, ύστερα και από τις δηλώσεις του Αδ. Γεωργιάδη, την ώρα που οι συγγενείς επιβεβαίωσαν πως η θεραπεία του 72χρονου καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε, έφτασαν μετά την κηδεία.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία (13/3/24):

Ο 72χρονος καρκινοπαθής από την Κρήτη, που έδωσε τέλος στη ζωή του αντιμέτωπος με τα αδιέξοδα τα οποία οικοδομεί επιμελώς τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της υγείας, δεν έκανε ποτέ ούτε μια θεραπεία, όπως διαβεβαίωσε συγγενής του που, μιλώντας στο «Talk Radio 98.9», δήλωσε εκνευρισμό και για τη στάση του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη.

Οι μαρτυρίες των συγγενών του εκλιπόντος δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνείας. Δύο και πλέον μήνες πέρασαν από την αρχική διάγνωση επιθετικού καρκίνου των πνευμόνων μέχρι να πραγματοποιηθεί η αναγκαία εξέταση PET SCAN. Στη συνέχεια δεν βρισκόταν το απαραίτητο φάρμακο, η χορήγηση του απαιτείται για την έναρξη χημειοθεραπείας. Με αναζήτηση του φαρμάκου από την οικογένεια, με αναβολές και ακυρώσεις, ο καρκινοπαθής οδηγήθηκε τελικά σε αδιέξοδο.

Από την άλλη πλευρά, ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, αν και προσπάθησε να αποφύγει τα επίμαχα ζητήματα, δεν τα κατάφερε. Για τον υπουργό η αναμονή για το PET SCAN είναι κάτι δεδομένο. Όσο για την έλλειψη του φαρμάκου, για το επόμενο βήμα, ο υπουργός βρήκε ιδανική ευκαιρία την τραγωδία για να αναδείξει τον δικό του θετικό ρόλο. Το φάρμακο ήρθε με πρωτοβουλία του και ανταποκρίθηκε άμεσα όταν του το είπαν. Αν είχαν επικοινωνήσει νωρίτερα, θα είχε βρεθεί αμέσως το φάρμακο. Ίσως ο υπουργός προσμένει με ταπεινότητα ένα ευχαριστώ για τις προσπάθειές του.

Αλλά ο κόσμος δεν έχει να περιμένει τίποτα, αν δεν έχει γνωστούς, χρήματα ή τύχη. Αυτή είναι η φρικτή πραγματικότητα, ενός ΕΣΥ που υπονομεύεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια από την κυβέρνηση της ΝΔ, προκειμένου το δημόσιο να υποχωρήσει έναντι του ιδιωτικού και το αγοραίο να υπερνικήσει το εγγυημένο, από το κοινωνικό κράτος, αγαθό της υγείας.

Εκεί έξω, όμως, βρίσκονται χιλιάδες ασθενείς που έχουν συναντήσει τις αναβολές, τις καθυστερήσεις και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Υπάρχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται επίσης απέναντι σε αδιέξοδα, που όλο μεγαλώνουν. Και το δημόσιο σύστημα υγείας συρρικνώνεται και υποσκάπτεται με νέους τρόπους. Σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να μπει ένα τέλος. Ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα δώσει τον αγώνα για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, πραγματικό αποκούμπι για τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη».

Νωρίτερα, ο Ευτύχης Σαρτζετάκης, ξάδελφος του 72χρονου καρκινοπαθή που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία από τους αφόρητους πόνους, καθώς δεν έβρισκε το φάρμακο, μιλώντας στο TalkRadio 98.9 και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο επεσήμανε: «Έχουμε αρχίσει να εκνευριζόμαστε αφάνταστα με την στάση του υπουργού και τα ψέματα που διαδίδει».

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο άνθρωπός τους «διαγνώστηκε με όγκο 6 εκατοστά στο πνεύμονα 15 Δεκέμβρη 6 και μέχρι τις 4 Μάρτη δεν έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει χημειοθεραπείες (...) η αιτία ήταν καθαρά και ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε το φάρμακο».

«Και έρχεται τώρα ο υπουργός και λέει ότι είχαμε ραντεβού και δεν πήγε; Γιατί από τις 15 του Δεκέμβρη, μέχρι τις 4 Μάρτη δεν του έβαλαν αυτό το φάρμακο; Να ρωτήσει ο υπουργός το ίδιο το νοσοκομείο για ποιο λόγο το πρωτόκολλο που ακολουθήθηκε ήταν αυτή η καθυστέρηση δυόμισι μήνες. Και να σταματήσει να βγαίνει και να λέει ότι τον καλέσανε και δεν έρχεται. Αυτά είναι συμφέροντα μεγάλα. Το είπε ο ίδιος στον Ant1. Το φάρμακο το βρήκαμε στη Γερμανία και μας το έφεραν χθες το βράδυ, μετά την κηδεία του ανθρώπου (...) Αντί να πουν μια συγγνώμη, να λένε “εμείς τον καλέσαμε και δεν ήρθε;» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, κ. Σαρτζετάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)