to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:04 | 02.03.2024

Πολιτική

«Μπαλάκι» οι ευθύνες: Ο Π. Μαρινάκης επιμένει ότι δεν εμπλέκεται κανένας «κυβερνητικός παράγοντας» στο μπάζωμα του χώρου της τραγωδίας

« Δεν υπήρχε καμία εντολή από κανέναν υπουργό, από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα», υποστήριξε πάλι ο Π. Μαρινάκης, πετώντας ξανά το μπαλάκι στην Πυροσβεστική και «ξεπλένοντας» τον τότε υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρ. Τριαντόπουλο


Αναφερόμενος στο δυστύχημα των Τεμπών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξη του σήμερα, Σάββατο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υποστήριξε μεταξύ άλλων: "Για εμάς τα Τέμπη ήταν μια μέρα που δεν μπορεί κανείς να την ξεπεράσει. Βέβαια, για κάποιους ανθρώπους που έχασαν τους συγγενείς τους, τα παιδιά τους, ήταν η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος. Και υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Και το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες καταστάσεις είναι να σκύβεις το κεφάλι και να ακούς και τα αιτήματά τους και την οργή τους".

Προσέθεσε ότι όταν μια διαδικασία είναι εν εξελίξει στη Δικαιοσύνη "να παίρνουμε μια απόσταση από τη Δικαιοσύνη και να την αφήνουμε να κάνει ψύχραιμα και αντικειμενικά τη δουλειά της".

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το μπάζωμα του χώρου, και εάν υπήρξε εντολή ο κ.Μαρινάκης είπε: "Καταρχάς, δεν είπε ποτέ ο κ. Αγοραστός ότι πήρε εντολή από τον κ. Τριαντόπουλο. Δεύτερον, ο κ. Τριαντόπουλος ξεκάθαρα διέψευσε ότι έδωσε την οποιαδήποτε εντολή. Εγώ αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι ήταν στο πλαίσιο επιχειρησιακών ενεργειών για να γίνει η καλύτερη δυνατή- αυτό που είπαμε για τους γερανούς…"

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέθεσε:

"Ξεκάθαρα, το λέω. Δεν υπήρχε καμία εντολή από κανέναν υπουργό, από κανέναν κυβερνητικό παράγοντα. Σε αυτή τη χώρα -καταλαβαίνουμε την ανάγκη να δοθούν απαντήσεις- όλοι θέλουμε να δοθούν οι απαντήσεις και όσες ανακριτικές πράξεις πρέπει να γίνουν, να γίνουν παραπάνω, για να έχουμε την απόλυτη αλήθεια. Σε αυτή τη χώρα όμως κάνουμε συνεχώς ένα πολύ μεγάλο λάθος. Δεν δικάζουμε, ούτε οι εκπομπές, ούτε οι δημοσιογράφοι, ούτε οι πολιτικοί. Τα δικαστήρια γίνονται από τη Δικαιοσύνη".

Ο κ.Μαρινάκης συμπλήρωσε αναφερόμενος στο ίδιο θέμα, λέγοντας ότι "επειδή αυτό η Δικαιοσύνη το ερευνά και συλλέγει καταθέσεις από την πρώτη στιγμή, υπήρχαν και καταθέσεις και δηλώσεις μαρτύρων από την πρώτη στιγμή, εγώ αυτό το οποίο γνωρίζω και υπαγορεύεται και από την κοινή λογική είναι ότι είχαν οι επιχειρησιακοί μια πολύ μεγάλη ανάγκη για βρουν τους περισσότερους δυνατούς τραυματίες και δυστυχώς να συλλέξουν ανθρώπους που ήταν νεκροί κάτω από τα βαγόνια, να φέρουν γερανούς. Εκρίθη, λοιπόν, επιχειρησιακά αναγκαίο να γίνει μια ενέργεια για να μπορούν οι γερανοί να σηκώσουν τα βαγόνια και έγινε μια συγκεκριμένη διαδικασία. Τι θέλω να πω. Δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία πληροφορία σοβαρή, κανένα στοιχείο -η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και προφανώς αν υπάρχει κάποιο στοιχείο και βγει εδώ θα είμαστε να το σχολιάσουμε- που να δείχνει ότι αυτό έγινε για κάποια συγκάλυψη. Ήταν μια επιχειρησιακή ενέργεια των ανθρώπων, οι οποίοι λειτουργούσαν στο πεδίο για να μπορέσουν να προχωρήσουν μια διαδικασία δύσκολη, τραγική -που κανείς δεν θέλει να την κάνει και να αντικρίσει αυτές τις εικόνες- με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Τέλος, ο κ.Μαρινάκης δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που κατήγγειλε την καθυστέρηση υλοποίησης της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση: " Ότι, επειδή υπήρξαν καθυστερήσεις σε μία σύμβαση -άκουσα να το λέει και ο κ. Κασσελάκης χθες αυτό και μάλιστα, δολίως θεωρώ εγώ, έκανε και το παράδειγμα με τον κ. Σπίρτζη. Και γιατί το έκανε δολίως; Ανοίγω μία παρένθεση. Γιατί ο κ. Κασσελάκης ξέρει ότι μιλάει εκ του ασφαλούς, γιατί ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δεν άλλαξε την αποσβεστική προθεσμία υπουργών στο Σύνταγμα μέχρι το '19, άρα υπάρχει παραγραφή. Αυτό το άλλαξε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το '19. Οι παραγραφές των υπουργών πλέον εξομοιώνονται με τις παραγραφές των υπόλοιπων πολιτών όπως πρέπει να γίνει, με δική μας αλλαγή" είπε ο κ.Μαρινάκης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)