to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:37 | 04.01.2024

Πολιτική

Κοίτα ποιος μιλάει: Ο Π. Μαρινάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι καλοβλέπει ως σύμμαχο τον... Βελόπουλο

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», λέει η γνωστή παροιμία αλλά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φαίνεται ότι δεν διστάζει να αυτογελοιοποιηθεί προκειμένου να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα για το ατόπημα του Άγγελου Συρίγου


Συγκεκριμένα, ο Π. Μαρινάκης, κατά την πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για τη νέα χρονιά (4/1/24), επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όσα ο δεύτερος είπε σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις Συρίγου σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «η όλη διαχείριση του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όταν κάτι συνέβη το πρωί και υπήρξε μια σχεδόν μεταμεσονύχτια ανακοίνωση με ώρες Αμερικής δείχνει ποιος είναι ο επισπεύδων ενός προβλήματος που ουδέποτε προέλυψε. Ίσως ο κ. Κασσελάκης να έχει λησμονήσει τις ημέρες διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα όχι από την αριστερά και ίσως προσβλέπει σε μια συνεργασίας με τον Βελόπουλο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας και κάθε λογικής τον ισχυρισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ο ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε για να ξεχαστούν οι δηλώσεις Συρίγου.

Η δήλωση αυτή αποτελεί μνημείο θράσους όταν μόλις πριν από μερικούς μήνες  «Ελληνική Λύση» και ΝΔ προχώρησαν αγκαζέ στο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για την αλλαγή-πακέτο στις συνθέσεις ΑΔΑΕ και ΕΥΠ!

Η αντικατάσταση των μελών της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών χρειαζόταν τα τρία πέμπτα της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελληνική Λύση έδωσε τη... λύση για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και σε επίπεδο κοινοβουλευτικής αριθμητικής, ωστόσο, υπήρξε λαθροχειρία. Η Αικατερίνη Παπανικολάου, τακτικό μέλος της ΑΔΑΕ, τόνισε ότι «τα τρία πέμπτα του 27 είναι 16,2. Το κλάσμα, όταν αφορά πρόσωπα, στρογγυλοποιείται προς τον αμέσως επόμενο αριθμό, άρα χρειάζονταν 17 ψήφοι. Αυτό δεν είναι θέμα Συνταγματικού Δικαίου, είναι θέμα Μαθηματικών Τρίτης Δημοτικού» συνέχισε, τονίζοντας ότι «το ΣτΕ πρέπει να θέσει ζήτημα ακυρότητας για τις αλλαγές».

Η «πλάτη» που έβαλε ο Κυριάκος Βελόπουλος στον στενό πυρήνα με το Μαξίμου προϋπέθετε αντίδωρο. Έτσι, ΝΔ  και Ελληνική Λύση ψήφισαν μαζί υπέρ της νέας σύνθεσης της ολομέλειας του ΕΣΡ. Το αλισβερίσι ομολόγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Κωνσταντίνος Χήτας, καθώς σημείωσε (στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής) ότι κατά του Βελόπουλου εκκρεμεί πρόστιμο από την απελθούσα διοίκηση του ΕΣΡ, ύψους 2 εκατ. ευρώ.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά το κυβερνητικό «πραξικόπημα» για να πέσει ταφόπλακα στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είδε το φως της δημοσιότητας η πιθανή ευνοϊκή μεταχείριση του Κυριάκου Βελόπουλου όσον αφορά και τις φορολογικές υποθέσεις του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ενημερωτικού ιστότοπου TVXS, πηγές της ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) που μίλησαν σε καθεστώς ανωνυμίας, υπάρχουν σοβαρές εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις σε βάρος του Κυριάκου Βελόπουλου, οι οποίες σχετίζονται με την τιμολόγηση των κεραλοιφών και των βιβλίων που πουλάει μέσω τηλεοπτικής εκπομπής, καθώς παραβαίνει τον νόμο για τους συντελεστές ΦΠΑ.

Το βιβλίο είναι στο συντελεστή ΦΠΑ 6%, ενώ οι κεραλοιφές στο 24%. Οπότε οι φορολογικές αρχές έχουν κατηγορήσει την εταιρεία, η οποία ανήκει στη σύζυγο του κ. Βελόπουλου, ότι πουλούσε το σετ βιβλίο-κεραλοιφή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, εμφανίζοντας λανθασμένα και συνειδητά τις κεραλοιφές ως δώρο, ενώ αυτές ήταν το βασικό αγαθό προς πώληση.

Παραδέχθηκε ότι η ΝΔ δεν έχει καλύτερο από τον Χρυσοχοΐδη για το ΠΡΟΠΟ

Επίσης, η επαναφορά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για δεύτερη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επί διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη δοκίμασε τα αντανακλαστικά του κυβερνητικού εκπροσώπου στο press room.

Και αυτό γιατί δέχθηκε μια ερώτηση δύσκολη και η απάντηση που έδωσε σίγουρα θα προκαλέσει οργή και έντονο προβληματισμό ανάμεσα στους γαλάζιους βουλευτές και τα γαλάζια στελέχη.

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για την επιλογή και πάλι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την ηγεσία του ΠΡΟΠΟ. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος:

Δημοσιογράφος: «Δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη εκτός από τον κ. Χρυσοχοΐδη για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη; Από το 2019 που ήρθε στη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ όπως και το 2012 τον έκανε υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Τον έβγαλε το 2021 χωρίς να τον αξιοποιήσει τότε υπουργικά και τον επανέφερε στο υπουργείο Υγείας όπου και εκεί στο διάστημα των έξι μηνών δημιούργησε πολλά προβλήματα με τις παραιτήσεις και τις αποπομπές διοικητών. Ευθέως σας ρωτώ, δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης;».

Η απάντηση που έδωσε ο Παύλος Μαρινάκης είναι επί της ουσίας παραδοχή ότι για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν υπάρχει στη ΝΔ βουλευτής που να μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη και να κάνει πράξη το δόγμα Μαξίμου «νόμος και τάξη».

Για του λόγου το αληθές, απομαγνητοφωνήσαμε την απάντηση των 288 λέξεων του Παύλου Μαρινάκη στο ερώτημα «Δεν έχει η ΝΔ άλλα στελέχη εκτός από τον κ. Χρυσοχοίδη για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη;».

Κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Νομίζω ότι η ερώτησή σας δεν έχει να κάνει με το πώς γίνεται η επιλογή προσώπων. Ο πρωθυπουργός επιλέγει τα πρόσωπα για την κάθε κυβερνητική θέση είτε υπουργού, είτε υφυπουργού με βάση το έργο που έχει δείξει το κάθε πρόσωπο, τα χαρακτηριστικά του, το πώς μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα.

Αναφερθήκατε στον κ. Χρυσοχοΐδη ως υπουργό Υγείας, επικαλεστήκατε και κάποιες επιλογές του, άμεσες επιλογές του απομάκρυνσης διοικητών ή κάποιες παρεμβάσεις που έκανε και πολύ καλά έκανε γιατί πέραν του νομοθετικού έργου η κυβέρνηση έχει καθήκον να παρεμβαίνει με βάση τα νομικά όπλα που έχει και τα θεσμικά όπλα που έχει όταν παρατηρεί ότι υπάρχουν προβλήματα για την καθημερινότητα των πολιτών.

Και ειδικά σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως είναι της Υγείας. Και μέσα σε αυτούς τους μήνες και ανακοινώθηκαν και ψηφίστηκαν πολύ σημαντικά νομοσχέδια, έγιναν και έκτακτες αλλά ξεκίνησαν και πιο μεγάλες παρεμβάσεις στο ΕΚΑΒ. Προχωρούν ανακαινίσεις και αναβαθμίσεις νοσοκομείων.

Είχαμε πάρα πολύ σημαντικές νομοθετικές πρωτοβουλίες οι οποίες προφανώς και θα συνεχιστούν με ορμή και ακόμα μεγαλύτερη ορμή σε ένα πολύ δύσκολο χώρο που σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα που οι ίδιοι τα παραδεχθήκαμε στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Και έχουμε δέσμευση και καθήκον αυτό το πρόγραμμα ανεξαρτήτως προσώπων αλλά και τα πρόσωπα παίζουν σημαντικό ρόλο να συνεχίσουμε να το υλοποιούμε με πολύ μεγάλη ταχύτητα.

Άρα, το δια ταύτα είναι να κρίνονται όλοι από το έργο, το αποτέλεσμά τους. Υπάρχουν πολύ άξια στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα που προέρχονται και από διαφορετικές ηλικίες. Υπάρχουν και στελέχη που πράγματι έχουν έρθει, έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ γιατί πιστεύουν στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για ακόμα πιο ισχυρή Ελλάδα μια πιο σύγχρονη χώρα, πιο παραγωγική χώρα. Και αυτός είναι ο μεγάλος στόχος και η μεγάλη εικόνα, να υλοποιήσουμε αυτό το όραμα προς όφελος των πολιτών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)