to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:43 | 04.03.2024

Πολιτική

«Άνθρακες» ο «θησαυρός» Μαρινάκη: Στο άρθρο για την προστασία της χρηματοδότησης είχε συνεισφέρει ο Κ. Αρβανίτης

Προπέτες και αδιάβαστους χαρακτηρίζει όσους ξεκίνησαν σήμερα την επίθεση εις βάρος του, μέσω αλλοίωσης των δηλώσεών του, ο Κ. Αρβανίτης, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Ευρωομάδας The Left. Όπως τονίζει, «η δική μου συνεισφορά αφορά το άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση»


Την ευκαιρία στον Κώστα Αρβανίτη να αναδείξει το σημείο ενός άρθρου του ψηφίσματος - δικαίωμα που είχαν όλοι οι ευρωβουλευτές - στο οποίο συνεισέφερε, έδωσε η επίθεση που δέχεται από τη μεριά του Μαξίμου και του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη, οι επιχειρούν να παρουσιάσουν την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, ως κατασκεύασμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Παύλο Μαρινάκη σήμερα (Δευτέρα 4/3), ξεκίνησε μια μάλλον όχι ιδιαίτερα καλά προετοιμασμένη, αλλά αήθης, επίθεση στο πρόσωπο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και του The Left, Κώστα Αρβανίτη, με αφορμή μια αποστροφή του σε σχόλιο τηλεοπτικού πάνελ. Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εμφανίστηκε να προσπαθεί να πείσει περί «κυνικής παραδοχής Αρβανίτη», ότι εκείνος ήταν ο συγγραφέας του ψηφίσματος που καταδίκασε την Ελλάδα για μια σειρά χειρισμών που βλάπτουν το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Αυτά τα «πάρα πολύ σοβαρά πράγματα», «δεν έχουν προηγούμενο» είπε και μίλησε για ευρωβουλευτή που «εξελέγη με τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να συκοφαντεί τη χώρα του και να φτιάχνει ψηφίσματα που θα μπλοκάρουν χρήματα για τη χώρα μας».

Απαντώντας, ο Κώστας Αρβανίτης, τόνισε ότι η δική του συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, «υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί», όπως τόνισε ο ίδιος.

Αναλυτικά η απάντηση του Κώστα Αρβανίτη:

Προπετής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθότι αγνοεί παντελώς ακόμη και τις στοιχειώδεις διαδικασίες συνδιαμόρφωσης κειμένων οι οποίες εφαρμόζονται από συστάσεως Ευρωκοινοβουλίου.

Θα μπορούσε, βέβαια, να είχε απευθυνθεί στην ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας και θα τον διαβεβαίωναν ότι όλα τα μέλη των πολιτικών οργάνων του Ευρωκοινοβουλίου συμβάλλουν και συνεισφέρουν στα εκάστοτε τελικά κείμενα, όπως αρμόζει σε δημοκρατικές και δικαιοκρατούμενες διαδικασίες.
Συνεπώς, άνθρακες ο θησαυρός του κυρίου Μαρινάκη, κι άλλη μια αξιοθρήνητη εκστρατεία λάσπης για καλυφθεί η πολύ αμήχανη γαλάζια επικαιρότητα των Βρυξελλών.

Να του θυμήσουμε λοιπόν, ότι η δική μου συνεισφορά αφορά στο άρθρο 27, το οποίο ορίζει πως οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει επουδενί να στερηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια ή άλλη στήριξη, ως αποτέλεσμα των καταδικασθεισών από το ΕΚ πολιτικών, υπεύθυνη για τις οποίες είναι μονάχα η κυβέρνηση την οποία προσπαθεί να υπερασπιστεί.

Για την πρωτοφανή κατάντια της διεθνούς εικόνας της χώρας μας λοιπόν, αν ο κ. Μαρινάκης ψάχνει τον υπαίτιο, τον παραπέμπουμε στο Μέγαρο Μαξίμου.
Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι να βρουν δικαίωση όλοι οι άνθρωποι που έχουν πληγεί από τις εκπτώσεις Μητσοτάκη στο Κράτος Δικαίου. Μέχρι να δικαιωθούν οι συγγενείς των νεκρών των Τεμπών, η οικογένεια του δολοφονημένου Καραϊβάζ, οι γονείς του Ζακ Κωστόπουλου.

ΥΓ: Μιας και μιλάμε για Δημοκρατία, η απάντηση του ΥΠΕΣ για τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων αποτελείτο από μόλις 19 λέξεις. Η κ. Κεραμέως θεωρεί ότι καθάρισε έτσι, και παραμένει ανενόχλητη στη θέση της;
ΥΓ2: Εδώ ολόκληρο το ψήφισμα, συμπεριλαμβανομένου του άρθρου 27, που με δική μου συμβολή πήρε αυτήν την τελική μορφή. Γιατί εκτός από ένοχοι και ψεύτες είστε και αδιάβαστοι!

Νωρίτερα: «Το ευρωψήφισμα γράφτηκε από  τον ΣΥΡΙΖΑ» - Ο Παύλος Μαρινάκης ξετυλίγει το σχέδιο διαστρέβλωσης μπροστά στους δημοσιογράφους

Στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, έγινε λόγος για «κυνική ομολογία», υποτίθεται και «παραδοχή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Αρβανίτη, ότι συνέβαλε στη συγγραφή του άρθρου που προβλέπει αναστολή κονδυλίων», αν η χώρα δεν συμμορφωθεί με το περιεχόμενό του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το κράτος δικαίου.

Ειδικότερα, ο Π. Μαρινάκης, είπε ότι «παραδέχτηκε και δήλωσε περήφανος που ήταν εμπνευστής του άρθρου για την περικοπή κονδυλίων από την Ελλάδα (…) Πάρα πολύ σοβαρά πράγματα, δεν έχουν προηγούμενο, τι κάνουν κάποιοι για την Ελλάδα εκτός Ελλάδας. Θυμάστε πολλές περιπτώσεις συκοφάντησης της χώρας και αυτή είναι άλλη μία».

«Έλληνας ευρωβουλευτής εξελέγη με τη ψήφο των Ελλήνων πολιτών για να συκοφαντεί τη χώρα του και να φτιάχνει ψηφίσματα που θα μπλοκάρουν χρήματα για τη χώρα μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Με τις «ευλογίες» της Πειραιώς η επίθεση στον Κώστα Αρβανίτη

Στον ίδιο τόνο ήταν η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Νίκου Ρωμανού, ο οποίος έκανε λόγο για «ευθεία και άνευ συστολής παραδοχή» ότι το ψήφισμα κατά της Ελλάδος όχι μόνον ενορχηστρώθηκε, αλλά γράφτηκε από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι πλέον σαφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στο αντιπολιτευτικό του μένος κατά της κυβέρνησης, αδιαφορεί για τη μεγάλη ζημιά που προκαλείται στη χωρά, ακόμα και για την απώλεια κρίσιμων ευρωπαϊκών πόρων που στηρίζουν την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Το δόγμα «γαία, πυρί, μιχθήτω» βρίσκει νέο εκπρόσωπο τον κ. Κασσελάκη και το κόμμα του. Θλιβερό για την Αξιωματική Αντιπολίτευση της χώρας. Απολύτως ταιριαστό για τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει στη δήλωσή του ο Ν. Ρωμανός.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)