to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Twitter: Το «X» είναι και επίσημα το νέο λογότυπο

Το Twitter αλλάζει λογότυπο - Η CEO της πλατφόρμας έδωσε στη δημοσιότητα το νέο σήμα της


Ο Ίλον Μασκ ανέφερε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει το λογότυπο του Twiiter, γράφοντας σε μία ανάρτησή του “Και σύντομα θα πρέπει να αποχαιρετίσουμε το λογότυπο του Twitter, σταδιακά, όλα τα πουλιά”.

Σε μία ανάρτησή του, σήμερα τα ξημερώματα ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του Twitter πρόσθεσε: “Αν ένα αρκετό καλό λογότυπο αναρτηθεί σήμερα τη νύχτα, θα το παρουσιάσουμε παγκόσμια αύριο”. Ο Μασκ είχε υποδείξει στις χθεσινές του αναρτήσεις ότι το νέο λογότυπο θα περιέχει το γράμμα X κάτι που είχε προαναγγείλει κατά την παρουσίαση της Γιακαρίνο ως νέας CEO του Twitter. Aνήρτησε μία εικόνα ενός “X” που τρεμόσβηνε χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ η εταιρία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα σχολιασμού. Αργότερα, σε ένα ηχητικό απόσπασμα (Twitter Spaces) απάντησε “ναι” όταν ερωτήθηκε αν θα αλλάξει το λογότυπο του Twitter, προσθέτοντας ότι “αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει πριν από πολύ καιρό”.

« Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε. Με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, το X θα μας συνδέσει με τρόπους που μόλις αρχίζουμε να φανταζόμαστε»

Η διεθύνουσα σύμβουλος του Twitter μια μέρα μετά την ανακοίνωση του Ελον Μασκ ότι το μπλε πτηνό δεν θα είναι πλέον το λογότυπο της πλατφόρμας με ανάρτηση της εμφάνισε το γράμμα «X» σε μαύρο φόντο αναφέροντας « Το X είναι εδώ! Ας το κάνουμε. Με την υποστήριξη της τεχνητής νοημοσύνης, το X θα μας συνδέσει με τρόπους που μόλις αρχίζουμε να φανταζόμαστε».

Το γράμμα X φαίνεται ότι είναι γενικότερα ένα σύμβολο που θέλει να επενδύσει πάνω σε αυτό ο Μασκ αφού το χρησιμοποίησε και στο όνομα της νέας εταιρείας που ίδρυσε, την xAI, η οποία θα ασχοληθεί με την ανάπτυξη προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης. Δεν είναι πάντως σαφές αν η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Γιακαρίνο θα είναι το νέο λογότυπο του Twitter ή αν θα υπάρξει κάποιο άλλο με την παρουσία του γράμματος X σε αυτό.

Όπως φαίνεται η Γιακαρίνο ήταν ενήμερη και σύμφωνη με αυτή την απόφαση για αλλαγή της εικόνας του Twitter και μένει να δούμε τις αλλαγές που θα γίνουν στη λειτουργία και τις υπηρεσίες της πλατφόρμας από εδώ και πέρα αφού οι αλλαγές και αποφάσεις του τελευταίου χρόνου, από τη στιγμή που εξαγόρασε την πλατφόρμα ο αμερικανός μεγιστάνας, αποδείχτηκαν όλες αποτυχημένες.

H θητεία του Μασκ στο Twitter

Στη διάρκεια της ταραχώδους θητείας του Μασκ από τότε που εξαγόρασε το Twitter, τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρία άλλαξε την εμπορική ταυτότητα της σε X Corp, αντανακλώντας το όραμα του δισεκατομμυριούχου για τη δημιουργία μιας “υπερεφαρμογής”, όπως η κινεζική WeChat. Η ηλεκτρονική σελίδα του Twitter αναφέρει ότι το λογότυπό της, που παρουσιάζει ένα μπλε πουλί, είναι “το πιο αναγνωρίσιμο στοιχείο της αξίας της”, προσθέτοντας ότι “αυτός είναι ο λόγος (που η εταιρία) είναι τόσο προστατευτική (για το λογότυπό της)”.

Το λογότυπο του Twitter αντικαταστάθηκε προσωρινά τον Απρίλιο από το Shiba Inu dog της Dogecoin, με αποτέλεσμα να αυξηθεί κατά 4 δισεκατομμύρια δολάρια η αγοραστική αξία του νομίσματος με το αναφερόμενο μιμίδιο. Ωστόσο, η τελευταία εξέλιξη στις περιπέτειες του Twitter ήταν μία μήνυση που κατατέθηκε την Τρίτη, υποστηρίζοντας ότι η εταιρία χρωστάει τουλάχιστον 500 εκατομμύρια δολάρια από την καταβολή αποζημιώσεων σε πρώην υπαλλήλους της. Η εταιρία του Μασκ απέλυσε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% των εργαζομένων της για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους, από τότε που ο ίδιος την εξαγόρασε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)