to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:54 | 01.08.2014

Πολιτική

Ονομαστική ψηφοφορία στις 5 Αυγούστου για ρυθμίσεις του δασικού νομοσχεδίου

Υπερψηφίστηκαν σήμερα, Παρασκευή κατά πλειοψηφία, τα άρθρα και οι τροπολογίες του σ/ν του ΥΠΕΚΑ


Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης ενώ καταψηφίστηκε από όλους τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

«Όλοι έχουμε την ίδια ευαισθησία για το δημόσιο συμφέρον αλλά πρέπει να κατοχυρώσουμε και να προστατεύσουμε και το ιδιωτικό συμφέρον. Προβλήματα και ομηρίες ετών, κοινωνικών ομάδων οφείλουμε σήμερα να τα αντιμετωπίσουμε με την δέουσα ευαισθησία», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νικόλαος Ταγαράς, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης πως το ν/σ εξυπηρετεί συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα σε βάρος της προστασίας των δασών και του φυσικού πλούτου της χώρας.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ και σε τροπολογία που κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης από τον Ν. Ταγαρά και αφορά τη νομιμοποίηση των οικοδομικών συνεταιρισμών που οικοδομήθηκαν πριν το 1975.

Σύμφωνα με την νέα ρύθμιση: «Στις περιπτώσεις ακινήτων εκτός σχεδίου για τα οποία εκδόθηκε νόμιμη άδεια προ της 11/6/1975, η οποία δεν έχει ανακληθεί ή ακυρωθεί, δεν χαρακτηρίζεται ως δάσος ή δασική έκταση και δεν κηρύσσεται αναδασωτέα επιφάνεια αυτών ίση με την απολύτως αναγκαία για την εφαρμογή της συγκεκριμένης διοικητικής πράξης-οικοδομικής άδειας, ούτε απαιτείται βεβαίωση δασαρχείου για κάθε έννομη συνέπεια».

Ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 36

Ονομαστική ψηφοφορία επί του άρθρου 36 του δασικού νομοσχεδίου και της τροπολογίας που αφορά παρεμβάσεις σε δασικές εκτάσεις θα διεξαχθεί στις 5 Αυγούστου (ώρα 19:00) στη Βουλή, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το άρθρο 36 αφορά τουριστικές εγκαταστάσεις, λατομεία και μεταλλεία που «εξαιρούνται από την απαγόρευση υπαγωγής στις περιπτώσεις αυθαιρέτων κτιρίων από τη διαδικασία αδειοδότησης δόμησης κτιριακών εγκαταστάσεων», καθώς και ρυθμίσεις για τους υποψήφιους Ενεργειακούς Επιθεωρητές Δόμησης και τη συγκρότηση του Εποπτικού Συμβουλίου.

Η τροπολογία προβλέπει, κατ' εξαίρεση, επιτρεπτές επεµβάσεις στα δάση, τις δασικές και τις δηµόσιες χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις, για λόγους δηµοσίου συµφέροντος.

Υπενθυμίζεται πως το εν λόγω νομοσχέδιο φροντίζει να αποχαρακτηρίσει- άγνωστο μέχρι στιγμής- αριθμό εκτάσεων που είχαν κηρυχθεί αναδασωτέες ενώ δίνει τη δυνατότητα μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις κάθε χρήσης δημόσιας ή ιδιωτικής.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)