to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Οργή και αποφασιστικότητα των μικρομεσαίων

Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, μεταφορείς, εκατομμύρια πολίτες καλούν και τους υπόλοιπους να συστρατευθούν για να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική.


Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες η κυβέρνηση βρίσκεται απομονωμένη από την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία. Στη λαϊκή απόγνωση και αποδοκιμασία που προκάλεσε το φιάσκο με τον ΕΝΦΙΑ προστίθεται τώρα η οργισμένη αντίδραση του συνόλου των μικρομεσαίων επαγγελματικών τάξεων. Πρόκειται για τη ραχοκοκαλιά της μεταπολεμικής ανάπτυξης, που συντρίβεται από το Μνημόνιο και την ύφεση.

Επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι, αυτοκινητιστές, μεταφορείς, εκατομμύρια πολίτες καλούν και τους υπόλοιπους να συστρατευθούν για να αλλάξει η ασκούμενη πολιτική. "Χαροκαμένοι" από τα πιστωτικά της εφορίας, από τις κατασχέσεις, από τα ειδοποιητήρια για καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές, από τα "κόκκινα δάνεια", με άνεργα μέλη οικογένειας, χωρίς ορατό μέλλον, έτοιμοι να εκποιήσουν όσο - όσο την απαξιούμενη περιουσία τους, δεν παραμυθιάζονται από την "περήφανη διαπραγμάτευση" της κυβέρνησης στο Παρίσι και ζητούν εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής.

Δεν έχουν ψευδαίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να αποποιηθεί τον μνημονιακό εαυτό της. Γι' αυτό της στέλνουν "χαμπέρι": Να φύγετε!

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι δεν ζητούν χαριστικές ρυθμίσεις. Αξιώνουν η πολιτεία να προλάβει την εξάπλωση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανεπανόρθωτη παραγωγική καταστροφή. Πολλοί αναζητούν διέξοδο στη μετανάστευση των μικρομεσαίων επιχειρήσεών τους, π.χ. στη Βουλγαρία. Μετά την αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων έρχεται και η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων με υγιείς προδιαγραφές.

Η κυβέρνηση ενδιαφέρθηκε για τη σωτηρία των τραπεζιτών και άφησε τους παραγωγούς στη μοίρα τους. Χθες ο υπ. Ανάπτυξης Ν. Δένδιας θυμήθηκε ότι πρέπει να ιδρυθεί ειδική τράπεζα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όταν το πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση το αγνοούσε ή και το λοιδορούσε. Το ενδιαφέρον της ήταν και είναι για το μεγάλο, τραπεζικό κεφάλαιο.

Η οργή των μικρομεσαίων δεν είναι ρητορική. Προειδοποιούν για κινητοποιήσεις στο τέλος Σεπτεμβρίου. Έχουν ξεπεράσει το όριο της όποιας οικονομικής και ψυχολογικής αντοχής. Έχουν συνειδητοποιήσει ότι το δίλημμα είναι: Ή εμείς ή αυτοί! Τουτέστιν: Ή θα πέσει η κυβέρνηση ή θα πέσουν όλοι οι πολίτες μέχρις εσχάτων.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)