to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:41 | 22.07.2014

πηγή: skai.gr

Διεθνή

Ερντογάν: Δεν μιλάω πια στον Ομπάμα

«Στο παρελθόν, του τηλεφωνούσα απευθείας. Επειδή [όμως] δεν μπορώ να έχω τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τη Συρία, τώρα συνομιλούν οι υπουργοί Εξωτερικών μας»...


Ο τούρκος πρωθυπουργός Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραδέχτηκε πως έχει σταματήσει να έχει απευθείας τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, καθώς αυξάνεται το χάσμα μεταξύ Άγκυρας και Ουάσιγκτον αναφορικά με τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία και την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Στο παρελθόν, του τηλεφωνούσα απευθείας. Επειδή [όμως] δεν μπορώ να έχω τα αναμενόμενα αποτελέσματα για τη Συρία, τώρα συνομιλούν οι υπουργοί Εξωτερικών μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης που παραχώρησε στο φιλοκυβερνητικό κανάλι ATV.

«Αναμένω δικαιοσύνη σε αυτή τη διαδικασία. Δεν μπορούσα να φανταστώ κάτι σαν αυτό από αυτούς που προασπίζονται τη δικαιοσύνη», προσέθεσε με νόημα ο τούρκος ηγέτης, σε μία έμμεση βολή προς την Ουάσιγκτον.

Η τελευταία τηλεφωνική συνομιλία Ομπάμα-Ερντογάν έλαβε χώρα στις 20 Φεβρουαρίου, με τον Λευκό Οίκο να κατηγορεί την Άγκυρα στη συνέχεια πως παρουσίασε με λάθος τρόπο το περιεχόμενο της συζήτησης.

Ο κ. Ερντογάν σημείωσε ωστόσο πως έχει απευθείας επαφές με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν. «Μου τηλεφωνεί και του τηλεφωνώ», σχολίασε.

Στρέφοντας το βλέμμα του στην τουρκική πολιτική σκηνή, ο κ. Ερντογάν επανέλαβε πως θέλει να δει αύξηση των εξουσιών της προεδρίας, προσθέτοντας πως περιμένει προτάσεις για αναθεώρηση του Συντάγματος μετά τις εκλογές του 2015.

Ο κ. Ερντογάν είναι υποψήφιος για την προεδρία και αναμένεται να κερδίσει εύκολα τις εκλογές της 10ης Αυγούστου, πιθανώς και από τον πρώτο γύρο.
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)